Flere vil ha flyplass-kontrakten

UTFORDRER ARK: John Thomasgaard har pilotdressen hengende klar.

ARK får konkurranse om Norges største bokhandel-kontrakt, den nye femårsavtalen på Gardermoen.

Før sommeren faller avgjørelsen om hvem som får bokhandeldriften på landets hovedflyplass. I tillegg til hovedflyplassen, er også kontraktene på Bergen lufthavn, Trondheim lufthavn og Stavanger lufthavn i prosess.

Det siste tiåret er det ARK og Tanum som har vekslet på å ha OSL-kontrakten, ikke uten turbulens. Nåværende flyplass-bokhandel ARK er med i auksjonen, og spekulasjonene går høyt rundt hvem som ellers kan være aktuelle.

Vi er med!

Dette har også ARK-direktør Gøril Joys Johnsen fått med seg:

– På nåværende tidspunkt blir det bare spekulasjoner, men vi antar at vi har konkurrenter og jobber i forhold til dette, sier Joys Johnsen.

– OSL? Ja, vi er med, bekrefter Norli-sjef John Thomasgaard. – Siste tilbud ble levert forrige mandag, og avgjørelsen skal etter planen falle nå i juni.

Samme tidsplan er også Gøril Joys Johnsens beste antagelse:

– Vi vet heller ikke når et endelig svar foreligger, men vi tror det blir på denne siden av sommeren.

Kan ikke gi detaljer

Noen eksakt dato – eller informasjon om eventuelle anbydere – er ei heller å få fra Avinor:

– Avinor har en pågående tilbudskonkurranse innenfor Retail og Food & Beverage (servering) på flere lufthavner i Avinor – Oslo lufthavn, Bergen lufthavn, Trondheim lufthavn og Stavanger lufthavn.  Konkurransen er ikke ferdig og det opplyses ikke om hvor mange eller hvem som er tilbydere. Det planlegges for at konkurransen vil foregå frem til sommer 2022, men man kan ikke forutse noen dato, eller om det vil kunne ta lenger tid. Man kan ikke opplyse om detaljer rundt konkurransegrunnlaget utover det som er lagt ut offentlig, er svaret Øystein Løwer, senior kommunikasjonsrådgiver i Avinor, kan gi. – Beklager dette, men slik er regelverket.

Utenlandske konkurrenter?

Bok365 har fanget opp flere rykter om at også utenlandske aktører kan ha meldt sin interesse for storkontrakten. Det har også John Thomasgaard:

– Vi har også hørt at det kan være utenlandske med. Da tipper jeg i så fall Bonnier/Adlibris og WH Smith.

Er det et sikkerhetsnett i kontrakten med tanke på eventuelle nye pandemi-perioder?

– Ja, det er vesentlig bedre risikostruktur i kontrakten, sier Thomasgaard, som legger til: – Men det blir sannsynligvis ikke noe lettere å tjene penger.