Finaleklare nevekjempere

Seks skrive- og taleføre nevekjempere entrer ringen onsdag i finalen i Forfatterfight.

Seks finalister kjenner på nervøsiteten, finpusser tekstene og perfeksjonerer lesningen foran den store finalen i Forfatterfight. I morgen kjemper de om den gjeve førsteprisen i Kulturhuset, på Youngstorget i Oslo.

Førstepremien er en bokavtale med Juritzen-forlagene. Andre og tredjeplass blir belønnet med diplom, intensjonsavtale og skrivekurs i Juritzen-regi.

 

Dommere og desibel

Forfatterfight har gitt erfarne og uerfarne skrivelystne muligheten til å synes som en av Norges nye profilerte forfattere. Tre ganger åtte håpefulle har gjennom de innledende rundene lest tekstene sine for publikum og en jury bestående av noen av våre mest kjente forfattere.  Juryen har året en vinner, samt valgt ut to kandidater som har lest for publikum én gang til. Deretter er vinneren blant de to sistnevnte blitt valgt av publikumsrespons og desibelmålere.  Det er de to seirende fra hver av disse tre kveldene som møtes onsdag.

 

Helene_Uri_2

I dommerpanelet: Helene Uri.

 

Gjesteforfatter og DJ

Arrangørene byr på et kompetent dommerpanel også i finalen: Tom Egeland, Helene Uri, Anne B. Ragde og Øystein Wiik skal utpeke sine favoritter. Som ekstra krydder byr man også på gjesteforfatter Hans Olav Lahlum og DJ Mariann Thomassen.

Kampstart er onsdag kl. 19.00.

 

 

Dette er onsdagens finalister:

Anna Lunde Kolstad (20) går første året på lærerstudiet. Drømmen hennes er å bli forfatter; å kunne bringe noe til lesere. Hun har lyst til å la sin fortellerstemme gi andre lesere glede, den lesegleden hun har funnet ved å lese bøker av gode forfattere.

Torkil Torsvik (35) jobber i Radio Norge og er frontmann i rockebandet Nullskattesnylterne. På pappaperm i fjor vinter tok han med seg barnevogna, og vandret rundt i Oslo på jakt etter mystiske steder og morsomme fakta. Motivasjonen var ønsket om å skape noe helt nytt, noe han ikke hadde prøvd seg på før.

Thomas Espevik (25) student ved tekstforfatterlinjen ved Westerdals og redaktør i litteraturtidsskriftet KAMILLA, som han tok initiativ til å starte. Han er med på Forfatterfight fordi han ønsker å nå ut til folk med det han skriver og for å utfordre seg selv på å fremføre tekster foran et publikum.

Eskil Åsmul (41 år) fra Trondheim. Skal lese fra teksten «Berømte første ord». Jobber som programmerer. Har skrevet et par romaner (Blodføre og Trygdesnylterboken). Han har diverse NM-medaljer i quiz og scrabble, og var kaptein på laget som ble nest best i siste QuizDan på NRK (og skal være med i neste sesong).

Ingebjørg Liland (50) fra Kjøllefjord. Har deltatt i to NM-finaler i poesislam. Har gått to år på forfatterstudiet i Tromsø og holder nå på med master i allmenn litteraturvitenskap. Jobber som daglig leder for Ordkalotten litteraturfestival og Nordnorsk forfatterlag. Novellen hun skal lese fra, Vive la liberte, er en del av et prosjekt med arbeidstittel Beretninger fra byggefeltet.

Maria Mørkrid (21) driver med skuespill, film og musikk. Har jobbet med en roman i over et år, og snart er den ferdig. Romanprosjektet betyr mye for henne og hun vil gjerne presentere stoffet og få tilbakemeldinger.