Feirer nytt opplag med medaljer

Cecilie Løveids diktbok "Vandreutstillinger", som kom i 2017, mottok både Brageprisen og Kritikerprisen, i tillegg til jubel fra kritikere og lesere. Nå kommer enda et opplag, og det feires i forlaget.

 

Nå trykkes altså diktboken i enda et opplag. Det samlede er da oppe i 4000, noe som må regnes som meget bra for en bok i den sjangeren.

Løveids dikt om kunst og samfunn – og 22. juli 2011 – har dermed nådd godt utover de indre poetiske kretser, og nå feirer forlaget Kolon det tredje opplaget med nytt omslag. Med medaljer. Designet av Aud Gloppen.

Les også: Lyrikk-Brage til Løveid

Priset: Cecilie Løveid. Foto: Helge Skodvin

Dikt om kunst og kunstnere

Om boken skriver forlaget: Vandreutstillinger er en samling dikt om kunst og kunstnere, deres liv eller verker. Diktene er refleksjoner i møtet med kunsten og forsøker seg på nye helgenkåringer innenfor feltet. Løveid kommenterer like gjerne ulike kunstverk, som hun prøver å gjenskape kunstverket i teksten. Diktene inviterer leseren til refleksjoner rundt språk, politikk, og historie.

Med medaljer: Vandreutstillinger, Kolon Forlag

Diktene i Vandreutstillinger omtaler kunstnere og forfattere som Gerhard Richter, Andy Warhol, William Turner, Sasha Waltz, Graciela Iturbide, Kitty Kielland, Sigbjørn Obstfelder, Gunvor Hofmo, Jonas Dahlberg, Nordahl Grieg, Helge Skodvin, Nelly Sachs, Paul Celan, Lisbeth Bodd, Angela Winkler, Peggy Guggenheim (kunstsamler), Francisco Goya, Marcel Duchamps, Marina Abramović, Jan Groth og John Donne.

Løveids poesi er fabulerende. Filosofisk og leken velger hun sin egen posisjon – de stedene der hun vil forstå, og de stedene det er mulig å stå, misforstå, eller gå.»

Les også: Kritikerprisen til Løveid 

Godt mottatt

Boken fikk strålende mottakelse og i hjembyens avis Bergens Tidende skrev anmelder Gro Jørstad Nilsen blant annet dette: «Slående, energiske prosadikt som forstyrrer grensen mellom skjønnhet og styggedom.[…] Dette er prosadikt som nærmer seg fortellinger, og er formet som refleksjoner, kommentarer, fortolkninger og alt det som poesi kan være når det er på sitt beste: Kunstnerisk bearbeidelse av virkeligheten, som treffer hjertet like mye som hjernen.»

Omfattende forfatterskap

Cecilie Løveid (f. 1951) bor og arbeider i Bergen, der hun blant annet er lærer ved Skrivekunstakademiet i Hordaland. Løveid debuterte med romanen Most i 1972, og har siden skrevet både prosa, lyrikk, og dramatikk. Hun er en av våre mest spilte samtidsdramatikere, og regnes som en av de betydeligste lyrikerne i norsk litteratur. Hun har mottatt Ibsenprisen tre ganger, samt en rekke andre litterære priser.

I september i år mottok hun også Bergen kommunes kunstnerpris.