Feelgood med feelgood for Strawberry

Karin Linge Nordh, Sara Lindegren og Anders Sjöqvist. Foto: Nils Petter Nilsson

SMULTRONSTÄLLET: Lucinda Riley sørget for fem ganger Strawberry av ti på den skjønnlitterære bestselger-toppen nå i januar.

Strawberry-forlagene har hatt flere titler på topp av de norske bestselgerlister de siste månedene, og nå gjør også det svenske forlaget suksess i vårt naboland. Blant annet hadde det svenske forlaget hele fem av ti plasseringer på den skjønnlitterære bestselgerlisten tidligere i januar. Det var det én forfatter som stod for: Lucinda Riley. Pärlsystern: Ceces bok tronet i topp, foran De sju systrarna: Maias bok. Deretter fulgte det Riley-bøker også på femte, sjette og tiendeplassen.

Traff godt i 2019

Lucinda Riley (Foto: Astrid Waller)

– I 2019 traff vi salgsmålene våre med overmål, og vi gleder oss over at salget til Lucinda Riley nå nærmer seg andre storselgere innen feelgood og underholdning som Nora Roberts og Jojo Moyes, sier Sara Lindegren, salg- og markedssjef i Strawberry Publishing Sverige.

Strawberry fikk Riley med på laget da de kjøpte opp Bazar i juni i fjor. Det svenske forlaget begynte allerede da å legge løpet for en relansering av Rileys bøker.

– Vi har jobbet tett med bokhandel, dagligvare og netthandel om store kampanjer for hele serien i storpocket. Den femte boken i serien har vært ekstremt etterlengtet, og vi slapp den rett utpå nyåret. Det sa rett og slett PANG, forteller Lindegren.

Norske forfattere i topp

Norske forfattere er også kraftig på vei oppover svenske bestselgerlister. Karen Thorsen har toppet Boklista for generell litteratur i flere uker med Fattig student, og nå går også boken til topps i Sverige.

Karen Elene Thorsen (Foto: Veslemøy Vråskar)

– Jeg er overbevist om at nøkkelen til Karens fremgang er kombinasjonen av grunnleggende sakskunnskap, innbydende sjarme og en gedigen plattform på sosiale medier. Etter Karen var med på morgenprogrammer her, fikk hun tusentalls nye følger i SoMe, sier Anders Sjöqvist i Strawberry Förlag.

Dessuten har «forlagspappa» Petter Stordalen også hatt suksess hos söta bror.

– Petter Stordalen har også overrasket salgsmessig. Vi har solgt 25.000 eksemplarer av Äntligen vardag (Endelig mandag). Hvor mange faktabøker gjør det i Sverige i dag, spør Lindegren retorisk.

Forutsetningene er fantastiske

– 2019 var et gledelig år, med utfordringer og store forandringer, sier Lindegren, når hun skal oppsummere det første driftsåret.

I dag jobber det totalt syv personer i Strawberry Sverige, de er allerede godt i gang med bokvåren.

– Strawberry forlag gir ut åtte nyheter denne våren, hvorav tre er skjønnlitteratur og fem er fakta. Bazar gir ut fire nye bøker, to skjønnlittererære og to faktabøker. Dessuten jobber vi med å digitalisere Bazars tidligere utgivelser.

Hva er den største satsingen blant vårutgivelsene deres?

– Hos oss skal alle forfatterne merke at vi satser. Vi er 100 prosent engasjement og profesjonalitet.

Ambisjonene for 2020 er store, forteller Lindegren:

– Hvis alt går slik vi ønsker og markedet fortsetter utviklingen som det gjør nå, kommer våre utgivelser til å bli manges «må leses»- og lytte-bøker løpet av året. Vi jobber med utrolig dyktige frilanseksperter på redaksjonelt arbeid og innen PR, marked og salg. Og vi har fantastiske kolleger i Norge og Danmark. Forutsetningene er fantastiske. Det er klart vi kommer til å lykkes!