Får eget imprint hos Strawberry

Jorid Mathiassen forlater Cappelen Damm og blir sjefredaktør for eget imprint hos Stordalen-forlagene.

Aldri en hendelsesløs uke i Petter Stordalens forlagsrike: Nå styrker Strawberry Publishing satsingen innen feelgood-segmentet ytterligere med ansettelsen av Jorid Mathiassen som sjefredaktør for et nytt imprint. Mathiassen kommer fra jobben som redaktør for oversatt skjønnlitteratur i Cappelen Damm.

– Vi er aldri bedre enn bøkene vi gir ut, derfor fortsetter vi å ansette Nordens dyktigste redaktører. Jorid har en egen teft når det kommer til å finne bøker som treffer leserne rett i hjerterota. Hun er så rå at hun får sitt eget forlag, sier forlegger Jonas Forsang i en pressemelding fra Strawberry Publishing.

Med lisens til å signere

I det nyopprettede imprintet vil Mathiassen stå fritt til å signere de forfatterskapene hun selv har mest tro på.

– Etter å ha tenkt meg grundig om, kom jeg fram til at det var umulig å ikke takke ja. Å få muligheten til å bygge opp en helt ny liste innenfor et felt jeg virkelig brenner for, er utrolig spennende og veldig gøy, sier Jorid Mathiassen, som vil jakte på «historier som berører, som underholder og som får deg til å stoppe opp og tenke.»

Mathiassen går inn i Strawberrys redaksjonelle stab sammen med Anne Fløtaker, Ingrid Ryvarden, Anne-Kristin Mathisen Strøm, Morten Mørch, Karin Linge Nordh og Anders Sjöqvist.

Har hatt stor frihet

Mathiassen har hovedfag i nordisk språk og litteratur fra Universitetet i Oslo og jobbet ti år som journalist i Bok & samfunn før hun begynte i Cappelen Damm som redaktør for åtte år siden.

– Jeg har hatt den morsomste jobben i hele Cappelen Damm, og stor frihet til å bygge forfatterskap. Det er jeg svært takknemlig for, og jeg kommer til å savne alle de fine kollegaene mine, sier Jorid Mathiassen.

Det synes å være gjensidig, skal vi tro pressemeldingen:

– Vi kommer til å savne Jorid, som har bygget opp en flott liste gjennom de åtte årene hun har vært hos oss. Samtidig ønsker vi henne varmt lykke til med et nytt, spennende kapittel i forlagsboka, sier redaksjonssjef Mariann Fugelsø Nilssen i Cappelen Damm.

Fantastisk start på året

Tidligere i år kjøpte Strawberry Publishing forlaget Bastion som også har spesialisert seg innen feelgood-sjangeren med forfatterskap som Jojo Moyes, Santa Montefiore, Erica James og stjerneskuddet Catherine Isaac.

– Bastion har hatt en fantastisk start på året, sier forlegger Jonas Forsang. Det nyinnkjøpte forlaget bidrar sterkt til at Strawberry-forlagene sist uke hadde hele seks av Norges 15 mestselgende skjønnlitterære bøker. – Med Jorid på laget styrker vi oss enda tydeligere innen feelgood-segmentet.