Exit Boklista

Fredagene blir heretter uten Boklista på Bok365, etter som Bokhandlerforeningen heretter vil ha enerett på publisering.

Etter nærmere 400 uker med Boklista på Bok365 er det slutt. Boklista blir heretter ikke lenger å finne på våre nettsider, etter at Bokhandlerforeningen nå ønsker å verne om sin eiendomsrett i publisering av disse listene.

I praksis vil dette si at det blir slutt på fredagslister, og at Bokhandlerforeningen vil fra neste uke publisere utvidete lister i midtuka – men kun på sine egne sider.

Bokhandlerforeningen sendte rett før sommerhvilen ut følgende melding: «Vi gjør oppmerksom på at boklista eies av Bokhandlerforeningen. Forlag og andre er selvsagt mer enn velkomne til å skrive om boklistene og lenke til våre hjemmesider, men kan ikke publisere listene i sin helhet på egne sider. Denne regelen gjelder ikke for Bokhandlerforeningens medlemmer.»

De nyinnførte restriksjonene gjelder også Bok365, som ikke lenger vil få tilsendt lister – ei heller får lov til å publisere disse. Så vidt vi vet er vi blant få medier – kanskje det eneste – som de siste årene jevnlig har publisert disse listene ut til et boklesende publikum.

Dette er lister vi mener vi burde få publisere, til glede og gavn for både bokbransjefolk, norske boklesere og litteraturen, men våre innvendinger og vår dialog med Bokhandlerforeningen har dessverre ikke ført frem. Vi beklager så mye til de av våre lesere som vil savne disse listene i våre spalter.

Vi vil selvsagt bestrebe oss på å bringe andre lister vi mener har god nyhetsverdi – i tillegg til mye annet godt litteratur- og bokbransjestoff.