Engelstad ny Oktober-sjef

Oktober-sjef Ingeri Engelstad (foto: Finn Ståle Felberg)

Ingeri Engelstad er ansatt som ny forlagssjef i Forlaget Oktober.

Forlaget Oktober har i dag ansatt ny forlagssjef. Og det ble en innenfra som overtar etter Geir Berdahl. Valget falt på Ingeri Engelstad.

 

Ingeri Engelstad (f. 1972) er i dag sjefredaktør i Oktober, og har vært i forlaget i 15 år, siden 1999. Hun begynte sin forlagskarriere som redaksjonsassistent i Pax, ved siden av studiene. Hun har studert litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo og ved Berkeley i California. Hun er redaktør for bl.a. Dag Solstad, Hanne Ørstavik og Per Petterson.

 

Brenner for litteraturen

– Forlaget Oktober har gitt seg selv en stor oppgave. Jeg gleder meg til å begynne som forlagssjef. Oktober er et sterkt lag av svært dyktige medarbeidere, sier den nye forlagssjefen.

– Hvorfor valgte de deg?

– Det må du nesten spørre styrelederen om. Det som er viktig for meg er å være en forlagssjef som opplever litteraturen som eksistensielt nødvendig. Jeg har jobbet hele det voksne livet mitt med litteratur og i forlag og brenner for det, sier Ingeri Engelstad til BOK365.

– Hva blir dine viktigste oppgaver?

– Det er en bransje i endring. Vi utgir bøkene våre parallelt på papir og som e-bok, men jeg er glad for at bokhandlerne klarer seg og at folk fremdeles vil lese bøker på papir. Vi ser at e-bok-salget stabiliserer seg også ute i verden, og at det er rom for den spesielle bokhandelen som vil ivareta litteraturen og opprettholde et interessant tilbud til leserne. Det vil vi også.

– Hva vil du si om din forgjenger som har vært der siden 1979?

Geir Berdahl er et eventyr. Han har bygget opp Oktober fra å være et politisk radikalt forlag til å bli et av de beste skjønnlitterære forlagene i verden. Han har vært en voldsom kraft når det gjelder nytenkning, energi og dristighet. Han vil bli stående som en av de store når forleggernes historie skal skrives, sier Ingeri Engelstad.

 

– Rett person

Styreleder i Oktober, Mads Nygaard, sier til BOK365 at de har valgt en sterk og dyktig kvinne som er svært godt kvalifisert til oppgaven både i kraft av sine menneskelige egenskaper og sine spesifikke kunnskaper innen feltet.

mads nygaard3
Fornøyd med valget: Styreleder Mads Nygaard.

– Hun har dessuten stor litterær innsikt, og vi er heldige som har fått tilby henne stillingen, sier styrelederen.

– Var det en vanskelig avgjørelse?

– Forlaget Oktober er et høyt profilert og vel ansett forlag og det ligger i sakens natur at når en slik lederjobb blir ledig, så er det mange som godt kunne tenke seg jobben. Jeg føler at vi har vært heldige som har hatt en rekke kvalifiserte mennesker i betrakting, men jeg er sikker på at vi har valgt den rette, sier Mads Nygaard.
Ingeri Engelstad tiltrer 1.juli 2015. Hun tar over etter Geir Berdahl, som har vært forlagssjef i Forlaget Oktober siden 1979.