En siste roman fra Márquez?

Gabriel García Márquez etterlot seg et upublisert bokmanus: "Vi ses i august" ("En agosto nos vemos")

Skjærtorsdag døde den verdenskjente og elskede colombianske dikteren Gabriel García Márquez, 87 år gammel. Nå er det blitt kjent at han etterlater seg et upublisert bokmanus.

Marquez fikk Nobelprisen i litteratur i 1982, og huskes best for klassikere som Hundre års ensomhet, Beretningen om et varslet mord og Kjærlighet i koleraens tid. Han ga ut sin siste roman i 2004 og sa senere at han hadde sluttet å skrive.

Nå avslører hans meksikanske redaktør Cristobal Pera at Garcia Marquez etterlot seg ytterligere et bokmanus. Manuset er skrevet mens han ennå var aktiv – rundt 2004,  sier Penguin-redaktøren til nyhetsbyrået AP, gjengitt i Aftenposten.

 

«Vi ses i august»

Manuskriptet har tittelen Vi ses i august (En agosto nos vemos) og handler blant annet om en 50-årig gift kvinne som årlig besøker sin mammas grav på en tropisk øy. På hotellet innledere hun en affære med en jevngammel mann.

Marquez selv skal ifølge AP ha bestemt seg for ikke å utgi boken. Nå kan det altså hende at familien og forlaget mener noe annet.