– En nytelse for øyet og sjelen

FRAMSNAKKING: Hvilken bok er det Kristine Storli Henningsen snakker om?

Vi turer frem med vår Framsnakker-spalte, hvor vi utfordrer en rekke forlagsfolk til A) å løfte frem en bok fra eget forlag (og kun én) som ikke har fått den oppmerksomheten den fortjener, og B) å velge en bok fra et konkurrerende forlag. I dag er det Kristine Storli Henningsen, forlegger i Papermoon, som flagger sine valg.

Lyse fremtidsplaner
Fra egen hylle velger hun Her er jeg! Den ultimate «all inklusive»-journalen for voksne damer av forfatter og kunstner Marit Reiersgård.

– Boken er en nytelse for øyet og sjelen, med sine særegne tegninger og melankolske dikt. Den har også en praktisk funksjon, du kan lage, fylle i og fylle ut, og på den måten blir boken nær og personlig. Boken hjelper deg med å reflektere over livet, slik det er nå, og legge lyse planer for fremtiden.

Innestengt raseri
– En bok fra et annet forlag, som du gjerne vil trekke frem/anbefale?

Etter hvert vil øynene venne seg til mørket (Cappelen Damm) av Bruno Jovanovic. Hovedsakelig om et mor-sønn-forhold, der moren er psykisk syk og sønnen full av innestengt raseri. Det er dette uforløste i boken som skaper en spenning og uro, og som får deg til å bla videre, selv når det ikke skjer så mye.