– En knallsterk bokhøst

DISSE ANBEFALER JEG: – I år er det en knallsterk bokhøst med utrolig mange gode bøker som strømmer på!, sier butikksjef ved Norli i Sandnes.

Midt i Sandnes sentrum ligger Norli Langgata. Her melder butikksjef Vibeke Viland at det strømmer på med gode bøker fra knallsterke høstlister. Dessverre rekker hun ikke å lese alt selv – men noen perler har hun rukket og andre gleder hun seg til.

– Hvilke bøker anbefaler du akkurat nå? 

– I år er det en knallsterk bokhøst med utrolig mange gode bøker som strømmer på! Da er det ekstra gøy å være bokhandler, med så mye bra å velge i. Hvis det finnes noe negativt med å jobbe i bokhandel, så må det være at en aldri rekker å lese alt!

– Akkurat nå anbefaler jeg blant andre De kaller meg ulven av Zeshan Shakar, Gjestene av Agnes Ravatn, Leksjoner i god kjemi av Bonnie Garmus. Men jeg kunne anbefalt mange flere!

– Hvilken bok gleder du deg mest til denne høsten? 

– Den boken jeg gleder meg mest til å lese i høst er Passasjeren av Cormac McCarthy. Boken hans Veien er en av mine absolutte all-time favoritt, og den ga meg en leseopplevelse utenom det vanlige – den sitter i den dag i dag. Men jeg må også skyte inn at jeg gleder meg til å lese trilogien til Karin Smirnoff, Vi dro ned til mor.

– Hvilken bok er den beste du har lest det siste året? 

– Den beste boken jeg har lest i år er Leksjoner i god kjemi av Bonnie Garmus, den er en skikkelig feelgood roman, og det trengs i disse tider.