– En del av norgeshistorien

LESERNES FAVORITT: Azra Gilani er blant de femten finalistene til Lesernes favorittbok.

– Jeg vil vise de unge at de har støtte – at de har en mamma, sa Azra Gilani til BOK365 tidligere i år.

Azra markerte seg som en viktig stemme i innvandrings- og integreringsdebatten da kronikken hennes, «Muslimske mødre, nå må dere våkne!», stod på trykk i 2016. Her tok hun et oppgjør med æreskulturen og oppfordret spesielt mødre til å stå opp for sine barn.

LES OGSÅ: Kaffe med Azra og Erna

Tidligere i år ga hun ut boken En muslimsk mors kamp (Vigmostad & Bjørke), hvor hun forteller om livet i Norge fra hun kom hit som en av de første arbeidsinnvandrerne fra Pakistan på 1970-tallet. Hun gjorde sitt beste for å tilpasse seg det norske samfunnet, men opplevde motstand fra både familien og det norsk-pakistanske miljøet.

– Din generasjon har ikke fortalt denne historien tidligere, det er jo en del av norgeshistorien, sa datteren Maria, som har skrevet boken med moren sin.

Boken er en av de femten finalistene i BOK365 lesernes kåring av Lesernes favorittbok. To dager ut i finaleheatet har Lena Lindahls Jenta i veggen (Cappelen Damm) tatt ledelsen, men avstemningen er enda ung og det er gode muligheter til å stemme frem din favoritt. Det er mulig å stemme én gang om dagen per devise, og det er mulig å stemme frem flere favoritter frem til 5. januar kl. 12. Og stemme gjør du her.

 

(Hovedfoto: Anne Valeur)