Vond, vanskelig – og viktig

FRAMSNAKKING: Bente Lothe Orheim velger ha valgt å løfte frem et par av de tøffere historiene.

I dag er det Bente Lothe Orheim, redaktør i Gyldendal Barn & Ungdom, som graver opp egne skatter og løfter frem andres gull.

– Frå eige forlag: Mariangela di Fiore: Il Biondo. Nervepirrande ungdomsbok, om 16 år gamle Andreas sitt møte med Camorra-mafiaen. For dei som har vakse opp med sommarferiar i Italia, vil nok denne boka kunne tilby nokre nye perspektiv (men du får romantikk her også!). Tilrådast ungdom som vil ha action og spenning.

 

Morosam og original

– Frå eit anna forlag: Endre Lund Eriksen: Verdens beste pappa (Aschehoug). Morosam og original form, men også vond, vanskeleg – og viktig. Absolutt leseverdig for både barn og vaksne!

Til de av våre lesere som ikke her helt husvarme med Lund Eriksens bok, kan vi spe på med forlagets egen omtale: «Når man begynner på en ny skole og ikke kjenner noen, er det enkelte ting man ikke bør gjøre. Det vet Mads mye om. Derfor begynner han å skrive brev til den amerikanske presidentens sønn, som snart skal flytte til Det hvite hus. Så slipper han å gjøre de samme feilene som Mads. Heldigvis har Mads verdens beste pappa, som har lært han tøffing-loven: Ta igjen med dobbel dose og ikke ta dritt fra noen. Hvis Mads følger den, vil nok alt gå bra. Så lenge ingen finner brevene.»