Egeland med på skrekk-laget

FESTIVALFORFATTER: Tom Egeland.

- Tom er rett og slett den perfekte Marg & bein-forfatter, sier Arne Svingen. Nå blir Egeland medforfatter i grøsserserien.

– Helt fra tiårsalderen elsket jeg å la meg skremme av grøssere. Jeg begynte faktisk med Edgar Allan Poe og andre klassikere, sier Egeland.

Nå blir han medforfatter i den populære grøsser-serien for unge, Marg & bein, sammen med Ingunn Aamodt og Arne Svingen. Når han nå trår inn i dette universet, er det med stor respekt for ryktet og engasjementet for serien som Aamodt, Svingen og Jon Ewo har bygd opp.

– Det føltes som en stor ære å bli invitert med inn i det legendariske Marg og bein-universet etter Jon Ewo. Arne og Ingunn er gode kolleger og venner, så det gjorde det lett å si ja, sier han.

Perfekte Marg & bein-forfatter

– Lar vi oss ikke alle fascinere av det skumle og grøssende – uansett alder? Jeg tror vi mennesker lett tiltrekkes av det mystiske og mørke, sier krimforfatter Tom Egeland.

FORFATTERLAGET: Tom Egeland, Ingunn Aamodt og Arne Svingen.

I det skrekkserien «Marg og bein» går inn i sitt tolvte år er den fortsatt en favoritt blant de største og modigste barna.

– Tom er i det absolutte toppsjiktet av norske spenningsforfattere og han skriver utrolig godt og medrivende også for barn og ungdom. Tom er rett og slett den perfekte Marg & bein-forfatter, sier Arne Svingen.

Barnas prisvinner

Serien og forfatter Ingunn Aamodt vant nylig Barnas bokpris med boken Dukkens rette eier. Denne gangen har forfattertrioen Aamodt, Svingen og Egeland skrevet åtte skremmende historier.

Tom Egeland vender med dette tilbake til sine røtter som forfattter. Hans første bok Stien mot fortiden, senere gjenutgitt som Ragnarok, var nemlig en grøsser. Egeland har også skrevet flere bøker for unge, som blant annet Katakombens hemmelighet og samleboken Den store spøkelsesboka.