Dypt personlig strek

LESERNES FAVORITT: Steffen Kvernelands «En frivillig død» er en dypt personlig tegneseriebok.

Steffen Kverneland har de siste årene hatt stor suksess med sine tegneserieromaner, da spesielt med tegneserieversjoner av litterære verk og bøkene om norske kunstnere. Spesiell stor oppmerksomhet fikk han for Munch i 2013. Boken mottok Brageprisen i kategorien sakprosa, og den er hittil solgt til 11 språk.

KRITIKERROST: Steffen Kverneland (Foto: Maja Hattvang)

I bokhøsten var Kverneland aktuell med En frivillig død (No Comprendo Press). Boken er en dypt personlig fortelling, som handler om Kvernelands far. Mer bestemt kretser boken om mysteriet om hvorfor han valgte å ta sitt eget liv da Kverneland var 18 år, og hvordan dette har påvirket livet hans. I tillegg til tegninger benytter også Kverneland seg av familiefotografier for å fortelle historien.

Boken mottok atskillig kritikerros da den utkom i fjor, og ble trukket frem som en av årets beste bøker i flere aviser – blant annet Dagbladet. Kverneland er også en av de femten finalistene til «Lesernes favorittbok».  Dersom du ønsker å gi din stemme til ham, eller til en annen favoritt, kan du gjøre det her. Du kan stemme én gang per døgn per devise frem til 5. januar.