Dennis Storhøi blir Harry Hole

Dennis Storhøi skal gi stemme til Harry når alle Hole-lydbøker skal nyinnspilles. Det er Jo Nesbø selv som har valgt Storhøi.

10. mai relanseres hele Nesbøs Harry Hole-serie på lydbok, melder lydbokstrømmetjenesten Fabel. Nyinnspillingen er gjort i forbindelse med lanseringen av Nesbøs nye bok, Kniv, som slippes 6 juni. Lydbok-serien kommer nå i en mer dramatisert utgave og med én stemme som skal bære hele Harry Hole universet.

Lydbøkene har tidligere vært lest inn av flere ulike innlesere, men etter 11 lydbøker med ulike stemmer ønsket Nesbø at Harry Hole skulle få en fast stemme. Han tok derfor selv kontakt med Fabel med forslaget om å spille inn alle Harry Hole-lydbøkene på nytt med det som skulle bli Harry Holes stemme.

«Riktig» Hole

– Det var viktig for meg å finne riktig stemme til Harry Hole. En som kunne bære hele universet med alle karakterene som dukker opp i hver bok, og bringe den riktige energien til historien, sier forfatter Jo Nesbø.

Relanseringen av lydbok-serien skjer i forbindelse med Nesbøs nye bok, Kniv, som slippes én måned senere. Nesbø har selv håndplukket skuespilleren som har gitt stemme til Harry Hole-universet, og valget falt raskt på Dennis Storhøi, som umiddelbart tente på idéen.

– Jeg har lest alle bøkene fra før, og fikk muligheten til å lese inn Snømannen i 2007. Det er en ære å få lov til å gi stemme til en av samtidslitteraturens mest kjente figurer, fortsetter han.

– Altoppslukende prosjekt

‘Innlesingen av de 11 bøkene har foregått over et halvt år, med timelange økter i studio hver dag. Det tar vanligvis dobbelt så lang tid å lese inn en lydbok som varigheten på den ferdige lydboka. I innspurten har Storhøi lest i opptil 8 timer om dagen, og han bekjenner at prosjektet har vært altoppslukende.

FULL JOBB I STUDIO: Storhøi har vært Harry Hole i et halvt år. (Foto: Marte Beck)

– Det er et stort kompliment at han vil ha min stemme på alle bøkene. Jeg kunne jo aldri spilt Harry Hole fordi jeg er for lav, men håper stemmen min kan dekke opp for de 193 centimeterne, sier Dennis Storhøi

–  Det er jo en krevende oppgave, ikke bare for meg, men for hele teamet som har jobbet med prosjektet. Jeg har vært såpass dypt inn i dette universet at jeg til og med har begynt å lage egne Harry Hole-plott i søvne.

Stemmen viktig 

I første omgang er det de tre første bøkene som blir tilgjengelige for strømming hos Fabel, mens resten av katalogen blir sluppet fortløpende. Storhøi har også gitt stemme til den  nyeste  boken som  kommer i salg  på lydbok  6. juni.

– Vi vet at innleserne er viktige for lytterne våre. I Fabel legger vi ressurser i både å ha den beste litteraturen og de beste innleserne. Vi er stolte av å ha fått Dennis Storhøi som stemme til Harry Hole, og vi tror resultatet vil være til glede for både nye og gamle lyttere, sier forlagssjef i Fabel, Ann-Kristin Vasseljen.

 

(Hovedfoto: Marte Beck)