– Den blåste meg av banen

Innholdsredaktør i Bookis nettbokhandel, Theresa Brandal Sande.

DISSE ANBEFALER JEG: Innholdsredaktør i Bookis nettbokhandel Theresa Brandal Sande slår et slag for norsk litteratur - men selv skal hun lese klassikere i sommerferien.

Hvem er vel bedre til å gi innsidetips enn de som står i frontlinjen i norsk bokbransje? I 2021 vil vi ukentlig presentere bokanbefalinger fra bokhandlere over hele det ganske land, og de vil også røpe hva som selger akkurat nå og hvilke titler de ser frem til.

Innholdsredaktør i Bookis nettbokhandel Theresa Brandal Sande slår et slag for norsk fantasy og samtidslitteratur. Sommerlektyren hennes er derimot eldre klassikere.

– Hvilke bøker anbefaler du akkurat nå?

– Jeg anbefaler Jernulven av Siri Pettersen. En skikkelig fartsfylt fantasyroman, som jeg tror kan engasjere mange. Den er dyster og og brutal slik skikkelig god fantasy skal være, men med et snev av frekk humor, som får det til å rykke i smilebåndet mellom all dramatikken. Jeg vil også anbefale Å samle solstråler fra Mosul til Drammen av Rahma Hamed. Utrolig sterkt og sårbart fra forfatteren selv.

– Hvilken bok gleder du deg mest til å lese denne sommeren?

– I sommer gleder jeg meg skikkelig til å plukke opp alle de brukte bokskattene jeg har kjøpt i løpet av året, men dessverre ikke fått tid til å lese. Jeg skal kose meg med Rebecca av Daphne Du Maurier, og så har jeg lyst å prøve meg på eldre klassikere som jeg ikke har lest enda. Her står Emma av Jane Austen eller Bildet av Dorian Gray av Oscar Wilde høyt på listen.

– Hvilken bok er den beste du har lest det siste året?

– Jeg leste Tollak til Ingeborg av Tore Renberg på nyåret og hadde høye forventninger. Heldigvis blåste den meg av banen! Det er en helt spesiell leseropplevelse å dykke inn i tankene og hverdagen til Tollak.