Dagens dobbel fra Morten Harry

Morten Harry Olsen lanserer bok og privat skrivekunstakademi på samme dag.

 

Går du med en roman i magen uten å vite helt hvordan du skal få det til? Da kan du forsøke deg på boken Skrivehåndverket av Morten Harry Olsen. Eller du kan begynne på Forfatterakademiet hos samme mann.

 

Forfatteren fra Narvik lanserer nemlig to ting i dag: Boken, som han har jobbet med i fire år. Og forfatterskolen, som han har forberedt i to år.

– Ja, Forfatterakademiet ble sjøsatt i dag, jeg var oppe klokken seks og begynte å legge ut ting på hjemmesiden, sier Morten Harry Olsen til BOK365.  – Jeg har drevet med skrivekurs og workshops og individuell behandling i 25 år, og jeg holdt altså på med denne boken om skrivehåndverket da det slo meg at det burde være mulig å kombinere bok og akademi.

 

Å skrive godt

Morten Harry Olsen har skrevet en rekke prisbelønte romaner, noveller og essayer. Han fikk Tarjei Vesaas’ debutantpris i 1986, Rivertonprisen i 1994, Havmannprisen i 2005 og er oversatt til en rekke språk. Etter flere år som skrivecoach, med svært populære skrivekurs blant annet på Litteraturhuset i Oslo, starter han altså nå en privat forfatterskole. Men hvem er skolen for?

skriveakademi

– Den er for folk som har lyst til å bli forfatter. Akademiets mål er at elevene skal nå frem med sine egne ideer, på egne premisser. De færreste blir forfattere over natten. Elevene vil få grundig veiledning, men til slutt er det naturligvis de som skal fullføre skriveprosessen. Målet er ikke bare å skrive, men å skrive godt, sier Morten Harry Olsen.

 

Felles og individuell undervisning

Forfatterakademiet er likevel mer enn bare skrivekurs og workshops. Det blir også samlinger med undervisning og tekstarbeid i fellesskap, supplert med individuell oppfølging mellom samlingene.

– Hvordan foregår undervisningen?

– Vi går rett på håndverket, sier Olsen. – Folk sender inn tekster og de får tilbakemelding. Vi kommer til å ta inn maks ti deltagere til hvert kurs. som går over et halvt år, med personlig individuell oppfølging et halvt år til etter det. Da håper jeg alle kan begynne å sende manus til forlag med et rimelig håp om utgivelse.

 

Jobb i julen

Søknadsfristen på Forfatterakademiet er 21. november. Etter det vil Morten Harry Olsen lese tekster et par uker. De som blir plukket ut må regne med å jobbe hardt i julen og inn i nyåret. Så bir første plenumssamling i Oslo i januar.

– Og boken du lanserer samtidig i dag blir læreboken dere bruker?

– Egentlig ikke. Boken og kurset er to nivåer. Boken har jeg jobbet med i fire år, og den er skrevet for folk som vil komme i gang, rett og slett. Den handler om selve håndverket. Det er ikke en kunstnerisk guide, sier forfatteren. –

– Og da kommer det vel en oppfølger neste år.

– He he. Jeg tror denne holder seg i mange år fremover. Når folk kommer tilbake til meg med innspill får det heller bli en revidert utgave, smiler Morten Harry Olsen.

 

—-

Her er hjemmesiden til Forfatterakademiet.