Crimetime forlater Gotland

Kanskje til manges skuffelse: Krimfestivalen Crimetime flytter fra Visby til Göteborg.

Crimetime har gjennom sine tre år bygget seg opp til å bli en svært populær bokfestival, både hos publikum, forlag og forfattere. Ikke minst skyldes dette rammene, i idylliske og gamle Visby på sensommeren. Flere norske krimforfattere – som Unni Lindell, Torkil Damhaug og Ingar Johnsrud – har gjestet festivalen, sammen med kremen av de svenske krim- og thrillerforfatterne.

Inn i Bokmässan

Men nå er festivalen på flyttefot: Crimetime forlater Gotland til fordel for Göteborg. Det er Bonnierförlagen og Bokmässan som i fellesskap har besluttet å drive festivalen videre som en del av Göteborg-bokmessen i september hvert år, melder Svensk Bokhandel.

CRIMETIMES NYE HJEM: Bokmässan i Göteborg (Foto: Bokmässan)

De opprinnelige initiativtagerne til krimfestivalen var Bonnierförlagen og Carina Nunstedt. Sistnevnte har nå forlatt Bonniers for å bli forlagssjef på HarperCollins Nordic.

Større publikum?

Selv om mange nok vil savne de gamle omgivelsene, fokuserer arrangørene på at festivalprogrammet nå vil kunne nå et betydelig større publikum:

– I Göteborg blir det populære programmet tilgengelig for betydelig flere besøkere. Vi føler oss trygge på at de som har besøkt, eller deltatt på, Crimetime Gotland vil kjenne seg igjen – samtidig som det selvsagt blir mye nytt, sier Jenny Bjuhr Berggren, kommunikasjonsdirektør i Bonnierförlagen.

Premiere for «Nye Crimetime» blir på Bokmässen i Göteborg 27.–30. september 2018.

 

(Hovedfoto: Karl Melander / Crimetime Gotland)