Cathrine Sandnes til Gyldendal

Sjefredaktør Cathrine Sandnes

Cathrine Sandnes etterfølger Jan Swensson som redaksjonssjef for sakprosa i Gyldendal.

Cathrine Sandnes er ansatt som redaksjonssjef for sakprosa i Gyldendal. Hun kommer fra stillingen som daglig leder for Manifest tankesmie og forlag.

Cathrine Sandnes har bred erfaring som journalist, redaktør og samfunnsdebattant. Hun har blant annet vært kulturredaktør i Dagsavisen, redaktør for Samtiden i åtte år, litteraturkritiker i Aftenposten og spaltist i Dagbladet. Hun har også utgitt tre sakprosabøker selv.

– Sakprosa har blitt stadig viktigere de siste årene, både som grunnlag for journalistikk, som folkeopplysning og som litterær sjanger. Å få jobbe med å utvikle dette feltet på et av Norges ledende kulturforlag er en enestående mulighet, sier Cathrine Sandnes.

Les også: Swensson krysser plassen

– Vi er svært glade for å få Cathrine Sandnes med på laget. Hun har et bredt interessefelt, sterkt engasjement, lang og bred erfaring innen kultur – og litteraturfeltet, og hun er en tydelig stemme i den offentlige debatten. Vi er overbevist om at hun vil bli en sterk leder for den dyktige sakprosaredaksjonen vår, uttaler Anne Cathrine Knudsen, forlagsdirektør i Gyldendal Litteratur.

Cathrine Sandnes tiltrer 7. juni.

 

(Foto: Bjørn Erik Pedersen)