Brian May i 3D

Gitaristen lanserer både forlag, ny Queen-bok og egenkonstruerte 3D-briller.

Brian May vil rocke deg med både Queen og populærvitenskap i 3D.

Brian May, mest kjent som gitaristen i bandet Queen og mindre kjent som doktor i astrofysikk, lanserte sitt nye forlag på London Book Fair denne uken. Forlaget skal hete London Stereoscopic Company Imprint og første utgivelse klar allerede høsten 2016: Queen in 3-D.

 

Samler, gitarist og astrofysiker

May var medlem av bandet fra 1970 og frem til 1991, da vokalist Freddie Mercury tapte kampen mot AIDS.  Etter dette oppløste de resterende bandmedlemmene Queen (senere har man riktignok hatt en liten gjenforening av bandet sammen med Paul Rodgers som «gjestevokalist»), og May gikk blant annet videre til å ta en doktorgrad i astrofysikk.

May har store deler av sitt voksne liv vært en ivrig samler av viktoriansk stereoskopbilder – en form for 3D-bilder som skaper illusjonen av dybde i et bilde. I 2012 ble han gitt en medalje fra The Royal Phtographic Society for hans bidrag til feltet tredimensjonale bilde.

May har tidligere utgitt flere bøker om stereoskopbilder, blant annet A Villiage Lost and Found (2009).

 

Queen in 3D

På en pressekonferanse ved London Book Fair avslørte Brian May at han vil utgi en ny bok med Queen-bilder i 3D. Den nye boken vil utkomme høsten 2016, og har fått tittelen Queen in 3-D.

Dette er første gang Queen blir presentert i 3D, og boken skal inneholde flere tidligere ukjente og private bilder av Queen. Alle de nye bildene i boka må bli sett på med en «OWL» 3-D briller, som er utviklet av May selv – brillene kommer inkludert med boken.

Boken vil gi et unikt innblikk i verdens mest kjente rockeband. May forteller til de fremmøtte på bokmessen i Olympia at han alltid hadde med seg et 3D-kamera da Queen var på turne.

«Jeg har masse bilder av Freddie fra bak scenen og av meg og de andre gutta. Men jeg har også masse bilder fra turneen fra et par måneder tilbake med Adam Lambert – så boken vil bli som et stereoskopisk innblikk i bandet Queen»

 

Flere utgivelser

Men forlaget stopper ikke der. Queen-boken er bare første steg i en lenger rekke utgivelser av stereoskopiskebøker.

May forklarte at forlagets formål vil være å «dele verdens vakreste og viktigste 3D-bilder – fra viktoriatiden til dagsdato» og alle utgivelsene vil komme med de nevnte «OWL»-brillene. Fremtidige utgivelser inkluderer blant annet Rocks: Solar System Astronomy in 3-D.

 

 

(Foto: Brian May homepage / David J. Cable)