Borge forlater Font

Foto: Gabriel Ramon

Øistein Borge står uten forlag etter at Font ble innlemmet i Cappelen Damm.

– Jeg forlater Font grunnet praktiske organisatoriske årsaker. Cappelen Damm kjøpte Font, og da er det slik at kjøperen og selgeren må legge opp samarbeidet. De har blitt enige om at Font ikke lenger skal utgi norsk skjønnlitteratur, inkludert krim. Så plutselig stod jeg uten forlag, sier Øistein Borge til BOK365.

Borge understreker at han har stor forståelse for disse bevegelsene:

– Jeg skjønner det godt. Det er ikke noe poeng for de to forlagene å konkurrere om de samme forfattertypene. Det er ikke noe ondt blod her. Jeg har hatt et godt samarbeid med Font, med førsteklasses redaksjonell oppfølgning.

Til tross for at han nå befinner seg uten forlag føler han seg ikke skjøvet ut:

– Jeg har selv vært partner i reklamebyrå og vært med på oppkjøp av mindre aktører. Jeg vet hvordan disse tilpasningene foregår.

«En munter fyr»

– Dette er såpass nytt for meg, så jeg vet ikke helt hva som skjer fremover. Jeg skal naturlig nok ta en prat med Cappelen Damm, sier Øistein Borge.

– Kan du tenke deg å utgi bøkene dine her?

– Ja, jeg har stor respekt for Cappelen Damms forvaltning av kriminallitteraturen.

Opplysningene om exiten fra Font kom under presentasjonen av årets Riverton-nominerte under Krimfestivalen. «Jeg mistet jo forlaget mitt for en måned siden», sa Borge. Ordstyrer Tom Egeland – som  selv gikk fra Aschehoug til Capitana for en drøy uke siden – kvitterte kjapt med at «de kunne ta fem minutter utenfor etterpå».

– Jeg opplevde ikke det som et konkret tilbud. Tom er en munter fyr, så det var nok bare et hyggelig innspill.

BLIR I AKERSGATA?: Øistein Borge åpner for å bli i Cappelen Damm, også uten politisperringer. (Foto: Nora Steenberg)

Hvor går Bogart Bull?

Borge er for tiden opptatt med skrivingen av tredje bok om Bogart Bull. Utgivelsestidspunktet er han usikker på nå:

– Boken skulle egentlig blitt utgitt nå i mai, men grunnet denne situasjonen blir jo dette forrykket. Jeg håper den kan komme i løpet av 2018.

– Hva er viktig for valget av forlag?

– Jeg vil aller helst til et forlag som åpenbart har en interesse av å dyrke frem resten av mitt forfatterskap, og som har en offensiv markedsføringsplan.

– Har Jørn ringt?

– Nei, sier Øistein Borge og ler.

KNUT OLA ULVESTAD: – Udramatisk.

– En naturlig konsekvens

Forlagssjef Knut Ola Ulvestad i Font beskriver det hele som udramatisk:

– Dette er en naturlig konsekvens at at vi flytter inn hos Cappelen Damm. Vi kom til at det ikke er naturlig at Font fortsetter å utgi norsk skjønnlitteratur, i og med at både Cappelen Damm og Flamme gjør det. Men vi ønsker å beholde Øistein på Cappelen Damm-huset og skal ha et møte med ham her i morgen. Da kommer han til å møte en entusiastisk skjønnlitterær redaksjon, sier Ulvestad.

 

(Hovedfoto: Gabriel Ramon / Font Forlag)