Bokslukerprisen til Peers

Det var Bobbie Peers som stakk av med Bokslukerprisen for 2017.

I dag ble Bokslukerprisen 2017 delt ut på Sentralen i Oslo av representanter fra de fem juryklassene, og det var Bobbie Peers som mottok den gjeve prisen.

– Takk til de fem juryklassene, og til de 25.000 andre som har stemt frem superfinalistene, sa prisvinneren selv før han kom med en oppfordring til de 120 fremmøtte elevene.

– Ikke slutt å les, fortsett med det – det er så utrolig mange gode bøker der ute.

 

– Vi leste til langt på natt

– Personene i vinnerboka er gjenkjennelige, med forskjellige personligheter. Boken hadde en sjokkeffekt, som gjorde at vi ville lese videre. Forfatteren har beskrevet det som skjer på en god måte, sånn at man lever seg inn i handlingen, leste juryen i sin begrunnelse.

– Flere har sagt at de leste til langt på natt fordi boken var så spennende. Boken skiller seg ut fra andre bøker, og vi sitter igjen med en følelse av at ikke alt er som vi tror, fortsatte de.

 

Stort engasjement

Etter at 25 000 elever basert på tekstutdrag stemte frem de fem superfinalistene, har fem juryklasser lest, vurdert og stemt over bøkene. Og det var Peers de likte aller best. 

– Vi opplever et stort engasjement fra elever, lærere og bibliotekarer i Bokslukerprisen. Det leses og jobbes aktivt med litteraturen, og elevene motiveres av å ha et forum der de kan gi ærlige tilbakemeldinger på bøkene som skrives for dem. Nå blir det spennende å se hvilken bok de mener er best, sier prosjektleder for Bokslukerprisen i Foreningen !les, Troels Posselt.

– I løpet av 4 måneder har elevene lest, skrevet anmeldelser, vurdert og satt bøkene opp mot hverandre. De har diskutert positive og negativer sider ved hver bok, og rangert bøkene. Bokslukerprisen 2017 er et leseprosjekt som virkelig har fått fart på lesegleden hos klassen min, sier Jostein Ryan, lærer for juryklasse ved Ambjørnrød skole

Bokslukerprisen er en gratis og nasjonal leselystaksjon for barneskolen. Elever på 6. trinn skal stemme frem sine favoritter på bakgrunn av utdrag fra en antologi med tekstutdrag fra 10 bøker for målgruppen.

 

De nominerte var:

Bobbie Peers: Luridiumstyven, Aschehoug

Robert Næss: Dobbeldaten, Juritzen

Bjørn Ingvaldsen: Far din, Gyldendal

Aleksander Kirkwood Brown: Evig midnatt på museet, Omnipax

Jørn Lier Horst: Ulvehundgåten, Kagge

 

Juryklassene for Bokslukerprisen 2017 var:

Finnsnes barneskole (Troms)

Bud barne- og ungdomsskule (Møre og Romsdal)

Varhaug skule (Rogaland)

Høvik skole (Akershus)

Ambjørnrød skole (Østfold)

 

Hovedfoto: Aschehoug forlag