Bøkene som gjør deg sexy

Harry Potter gjør deg mindre attraktiv, mens Steve Jobs gjør deg sexy – i hvert fall på dating-nettsider.

Den amerikanske dating-nettsiden eHarmony mener det spiller en rolle hvilke bøker man oppgir på sine profiler. Dette gjelder altså hvilke bøker man oppgir som lest, skal lese eller favoritter. Dating-nettsiden oppdaget nemlig at folk som oppgir lesing som en hobby var mer attraktive for det motsatte kjønn.

Det viste seg faktisk at menn som oppga lesing som en hobby fikk hele 19 % flere interessenter enn andre som ikke oppga lesing som en interesse. For kvinner var det kun en økning på knappe 3 %. Men det kjønnene har tilfelles er at de hevder at folk som leser er mer intellektuelle, nysgjerrige  og attraktive mennesker.

De mest attraktive bøkene

Men du kan ikke oppgi en hvilken som helst bok og vente at meldingene renner inn. Det er helt spesifikke bøker som gir store utslag, og hva som anses som rett lektyre varierer mellom kjønnene.

Menn som inkluderer Richard Bransons Screw It, Let’s Do It på sin leseliste får 74 % mer oppmerksomhet enn de som ikke hadde den. Steve Jobs sin biografi gir også 76 % flere meldinger enn andre.

Av andre bøker som ga god svarprosent hos menn finner vi Dan Browns Da Vinci-koden og, utrolig nok, Menn som hater kvinner.

Damer skulle derimot aller helst ha lest Hunger Games eller A Game of Thrones for å få napp hos herrene. Men øverst på lista troner faktisk boken Flink pike av Gillian Flynn. Kvinner som har lest denne får 63 % flere meldinger.

Unntak fra regelen

Slik det er bøker som gir napp, er det også bøker som skyver friere unna. For det er ikke alle bøker du oppgir som gir positiv svarprosent. Noe litteratur kan ha helt motsatt virkning.

Unntaket fra regelen er Bibelen. Det er den boken flest misliker at en eventuell partner har lest. Menn som oppgir å ha lest boken får 27% mindre meldinger enn andre, mens kvinner får 49% mindre oppmerksomhet.

Det samme gjelder Fifty Shades of Grey. Kvinner som har oppgitt dette som en favoritt får faktisk 16 % færre treff. Menn som oppgir Star Wars-bøker som leselektyre, får hele 52 % færre meldinger.

Men verst av alt kommer Harry Potter ut. Menn som har oppgitt å ha lest en eller flere av de syv bøkene mister hele 55 % av innkommende meldinger, men det er motsatt andre veien. Kvinner som har lest Harry Potter, mottar 12 % flere meldinger.

Kort oppsummert skal menn altså lese om kvinnehatere skrevet  av Stieg Larsson, damer skal lese om psykotiske koner – og ingen av dem skal lese Bibelen.

 

(Hovedfoto: Thinkstock-Ingram-Publishing)