Bøkekrimprisen til Karin Fossum

KRIM-FINALISTER: Fra venstre Karin Fossum, Jørn Lier Horst og Kurt Aust.

Vinner av den aller første Bøkekrimprisen ble Karin Fossum for romanen "Bakom synger døden."

En fullsatt festsal i nye Festiviteten i Larvik var rammen for den utdelingen av den aller første Bøkekrimprisen. Publikum fikk bli bedre kjent med de nominerte forfatterne – i tillegg til å bli servert festmiddag og bokbad med Anne Holt, Jørn Lier Horst, Hanne Kristin Rohde og Myriam H. Bjerkli. Alle forfattere med tilknytning til Norges mest «bok-kriminelle» fylke, Vestfold.

16 fjorårsutgivelser

MED TAKKETALE: Karin Fossum.

De tre nominerte var Kurt Aust for romanen Hjertets mørke, Jørn Lier Horst for romanen Sak 1569 og Karin Fossum for romanen Bakom synger døden – og det var sistnevnte som ble tildelt prisen. Bøkekrimprisen, som er sponset av Forlagshuset i Vestfold, består av en statuett laget av kunstner Arne-Johan Rauan og 10 000 kroner.

Bøkekrimprisen 2021 går til den forfatteren Vestfold og Telemark som har skrevet den beste boken foregående år. Hvis du tenker at feltet da blir av det slankere slaget, må du tro om igjen: Det er over 30 aktive krimforfattere som enten er født, bosatt eller har sterk tilknytning til Vestfold og Telemark, og 16 av disse kom med bok i fjor.

– Et drømmeoppdrag

Juryen besto av mangeårige bokhandler Karen Johanne Nordskog (juryleder), krimforfatter, redaktør og litteraturarrangør Glenn Johansen, journalist, redaktør i Litteraturgarasjen og forfatter, Astrid Borchgrevink-Lund og forfatter og kulturjournalist Svend Einar Hansen.

BLE BOKBADET: Myriam H. Bjerkli og Hanne Kristin Rohde.

– Det har vært en stor lesejobb å gå gjennom alle disse bøkene, men absolutt både spennende og underholdende, sier Karen Johanne Nordskog, som får full støtte i det av resten av juryen.

– Dette har vært et drømmeoppdrag for oss som er glade i krim, forteller de.