Blir lydboksjef i Gyldendal

TIL GYLDENDAL: Berit Solberg Folden.

Berit Solberg Folden er ansatt i den nyopprettede stillingen som lydboksjef i Gyldendal Litteratur.

Gyldendal henter inn nye hoder til sin lydboksatsing: Berit Solberg Folden er ansatt i den nyopprettede stillingen som lydboksjef i Gyldendal Litteratur.

Berit Solberg Folden har tidligere jobbet blant annet som markeds- og salgssjef i Lydbokforlaget og som markedsdirektør i Tanum.

Tretti års erfaring

– Vi er veldig glade for denne ansettelsen, sier Harald Ofstad Fougner, strategidirektør i Gyldendal Litteratur. – Berit har tretti års erfaring i å følge med på hvordan norsk bokbransje har fungert og hvordan den har utviklet seg. Samtidig ser hun framover og har klare tanker om hvor veien bærer videre. Dette er viktig for oss i Gyldendal. Vi har store ambisjoner på vegne av våre forfatteres lydbøker, og vi vil være helt i forkant av utviklingen. Det skjer store omveltninger i dette feltet, med nye forretningsmodeller, nye formater og stadig nye aktører, og vi må ha den beste kompetansen.»

– Enormt vekstpotensial

Folden tiltrer stillingen rett over sommeren og ser frem til å ta fatt på jobben:

– Gyldendal er stedet å være når man skal drive med lyd, sier Folden. – De har en solid kompetanse og skal satse ordentlig på lydbokformatet, som enda har et enormt vekstpotensial. Jeg gleder meg til å videreføre dette arbeidet og utforske nye retninger.

Også forlagsdirektør Anne Cathrine Knudsen er svært fornøyd med ansettelsen: – Det er alltid stas å ta imot en ny kollega, og jeg kan ikke få sagt hvor glade og stolte vi er over å få en så engasjert, kompetent og dyktig leder som Berit med på det allerede sterke Gyldendal-laget.