Birger leser live

Lyst til å høre Birger Emanuelsens nye bok? Han leser den for deg til uken.

Birger Emanuelsens bok Historien om et godt menneske har fått kritikker langs hele skalaen. Nå kan du dømme selv. Han leser hele boken live på nettet fra tirsdag av. 

 

Det er live-streaming-tjenesten Meerkat som gir deg Birger i lyd og bilde. Du kan høre og se ham både på pc, brett og mobil, og det hele starter tirsdag kl 20, og fortsetter på onsdag og torsdag. Det vil ikke bli lagt ut opptak.

Forfatteren regner med å bruke 11-12 timer til sammen, og han sier til BOK365 at han ikke har prøvelest hele boken høyt ennå, men at han har øvd seg på enkelte partier.

– Hvorfor gjør du dette?

– Jeg gjør det fordi jeg liker å lese for folk. Jeg hadde jo en slippefest med opplesning da boken kom, og jeg reiser rundt og leser fra bøkene mine, men det er mange som ikke har mulighet til å komme og høre på slike arrangementer. Her får de en mulighet til å oppleve opplesningen.

 

Oppfordrer andre til å gjøre det samme

Å lese for folk er en ting, men å lese for et kamera er noe annet. Hva tror han blir den største utfordringen?

– Jeg er jo vant til å lese for folk som er tilstede. Her skal jeg sitte i et tomt rom med et kamera og en mikrofon, så det blir veldig annerledes. Men det er jo en unik mulighet til å få frem boken. Jeg oppfordrer alle andre forfattere til å gjøre det samme. Nettet ligger jo der. Det er bare å gjøre det, sier Birger Emanuelsen.

 

Feiret forfatter

Birger Emanulsen(f. 1982) er fra Tromøya utenfor Arendal, og debuterte i 2012 med novellesamlingen For riket er ditt.  I 2014 kom romanen Fra jorden roper blodet, som ga ham både Ungdommens kritikerpris og Sørlandets litteraturpris.

Hans tredje bok, romanen Historien om et godt menneske, kom nylig ut, og kan altså oppleves live, lest av forfatteren i neste uke.

 

omslag_test1-796x1024

Historien om et godt menneske 

Dette skriver forlaget om den nye romanen:

«Da Thomas vokste opp, brøt samfunnet rundt ham sammen. Ekteskapene gikk i oppløsning og dopet skyllet innover strendene. De heldige reiste bort for å studere, de uheldige ble værende. Tjue år senere lever gamle barndomsvenner vidt forskjellige liv. Dette er historien om hva som skjer når de møtes igjen.

Historien om et godt menneske er en roman om å tvile på sannheten om seg selv. En intens fortelling båret frem av et rikt persongalleri, som hele tiden stiller nye spørsmål om hvem vi er for hverandre. Boken utfordrer stadig skillet mellom det gode og det onde, det ærlige og det iscenesatte, bildet vi selv ønsker å tegne av oss selv og hvordan verden virkelig ser oss.

Er det i det hele tatt mulig å være et godt menneske?»

Her er sendingene:
Tirsdag 15/9 kl. 20:00
Onsdag 16/9 kl. 20:00
Torsdag 17/9 kl. 20:00

Lenke legges ut på http://birgeremanuelsen.com/ tirsdag 15/9 rett før kl: 20:00.