Bibelen og Gustav Vigeland

Både Bibelen og Vigeland inngår i Selma Lønning Aarøs neste skriveprosjekt, så de er med i påskesekken når hun drar på hytta. Men hva prosjektet skal handle om vil hun ikke ut med.

Selma Lønning Aarø hadde stor suksess med sin roman om Anna Munch, «stalkeren» til Knut Hamsun. Hennes løgnaktige ytre handlet om en virkelig person, som selv skrev bøker, og hennes forhold til den store dikteren Hamsun.

Boken åpnet manges øyne for Anna Munchs forfatterskap og stilte også noen spørmål.

I sekken: «Ruth Maiers dagbok»

Denne påsken tar hun med seg kildemateriale til en ny bok på hytta ved Tyrifjorden.

– Ja, det blir Ruth Maiers Dagbok, redigert av Jan Erik Wold, I slik en natt, av Kristian Ottosen, en biografi om Gustav Vigeland og Bibelen, sier Selma Lønning Aarø.

– Hvorfor akkurat disse?

– Fordi de inngår i mitt neste skriveprosjekt.

Håper på skrivepåske

 

– Blir det skrivepåske for deg?

– Jeg håper det, men hvis jeg skal være realistisk kommer dagene til å gå med over gryter og glass. En tradisjonell husmor som meg må ofte ofre seg. Og så blir det forhåpentligvis noen fine turer da.

– Kan du si hva du jobber med for tiden og når vi får se den i bokhandelen?

– Det var rett og slett to veldig vanskelige spørsmål. Jeg avstår fra å svare.

Khemiri

Husker: «Alt jeg ikke husker»

– Hva var den siste virkelig gode boken du leste da?

– Den siste boka jeg leste var Jonas Hansen Kehmiris Alt jeg ikke husker. Til tross for tittelen, har den hengt igjen meg lenge etterpå. Samuel er død, for egen hånd eller i en ulykke. Vi møter en forfatter som forsøker å rekonstruere livet hans. Det er imponerende hvordan Khemiri får fram nyansene hos «intervjuobjektene». Hvor vanskelig er det ikke å komme forbi seg selv når man skal fortelle om andre?