Ber byrådslederen gripe inn i navnestrid

Direktør Åse Wetås i Språkrådet (Foto: Oda Hveem)

Språkrådet ønsker at vitenskapsområdet Oslo Science City skal få et norsk navn. Nå ber de byrådsleder Raymond Johansen om å skjære gjennom.

Språkrådet har siden navnet ble kjent reagert kraftig og krevde allerede i 2021 at området må få et norsk navn. Men Oslo kommune har ikke funnet grunn til å gripe inn, skriver Uniforum.

Språkrådets direktør Åse Wetås mener kommunens argumentasjon ikke holder mål og ikke er i tråd med språkloven og vil nå skrive et brev til byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

– Det konkrete vi kommer til å gjøre, er å henvende oss til Oslo kommune på nytt og denne gangen helt til topps til byrådslederen. For vi vil ha denne saken på det nivået den hører hjemme, sier hun.

Oslo Science City er et prosjekt som har som mål å etablere området fra Ullevål, Gaustad og Blindern, Marienlyst til og med Majorstuen som et sammenhengende kunnskaps- og innovasjonsdistrikt i Oslo.

Ocean Space Centre på NTNU i Trondheim fikk også kritikk av Språkrådet i 2021 og skiftet i fjor navn til Norsk havteknologisenter.