Barnebokuke på NRK

Hele denne uken skal det handle om barnebøker på NRK.

Fra 17. til 24. juni står barneboka i fokus hos NRK. I et samarbeid mellom P2, NRK Super og nrk.no vil det bli publisert anbefalinger, anmeldelser og artikler om barnelitteraturen. Målgruppen for satsingen er barn i aldersgruppen 9 til 12 år, og selvsagt alle andre som er interessert i barnelitteratur.

Målet med uka er å gi barna gode bokanbefalinger til sommerlesing, men også å inspirere både voksne og barn til å lese gode bøker resten av året også.

Barnebokuka på nett

På NRK Bok sin nettside blir det lagt ut anmeldelser, forfatterintervjuer, anbefalinger og quizzer – i tillegg til dette får de blant annet besøk av Torill Kove. Den oscarvinnende illustratøren skal vise frem tegnetriks og samtidig fortelle om hvorfor hun takket nei til Hollywood.

NRK Bok får også besøk av svenskene som sto bak Eva og Adam for 20 år siden. Nå prøver de å blåse liv i suksess-serien – kommer det en ny TV-serie?

Du kan også følge barnebokuka på NRK Bok sin Facebook og Instragram, hvor følgerne får barnebokanbefalinger fra forfattere og andre kulturpersonligheter uka gjennom, som blant annet Maria Parr, Knut Nærum, Maja Lunde og Trine Skei Grande.

Barnebokuka i radio

I P2s litteraturprogram Åpen bok blir en hel time viet til barnelitteraturen, på torsdag 21. juni fra klokken 14-15.

I Studio 2 blir det intervjuer med barnebokforfattere og samtaler om tendenser i barnelitteraturen under dagene Barnebok-uka pågår. Her skal blant annet Simon Stranger snakke om boka Bonsai og det blir innblikk i Radioteaterets nye sesong av CLUE-serien.

På NRK Supers radiokanal blir det sending med fokus på litteratur med blant annet Vigdis Hjorth som gjest, på fredag 22. juni fra kl 15-16.

Her kan du se hele programmet for barnebokuka på NRK.

 

(Hovedfoto: NRK Super)