Bäckström blir TV-serie – igjen

Det ble aldri det store USA-gjennombruddet for Leif GW Perssons etterforsker. Nå gjør man et nytt forsøk, på hjemmebane.

Forfatter Leif GW Perssons bokserie om kriminaletterforsker Evert Bäckström blir TV-serie nok en gang, melder Göteborgs-Posten og TT. Innspillingen starter i Göteborg denne våren.

Dette skjer bare noen få år etter at man mislyktes med hva man håpet skulle bli det store internasjonale TV-gjennombruddet for Leif GW Persson. I 2015 hadde den amerikanske TV-serien «Backstrom» premiere, med Rainn Wilson i hovedrollen. Serien ble skrinlagt etter bare én sesong på grunn av lave seertall.

Dette i kjølvannet av en miniserie SVT laget i 2014, «Den fjerde mannen». Da med Claes Malmberg som Evert Bäckström – en rolletolkning Leif GW Persson var alt annet enn happy med.

Hvem som får hovedrollen i den kommende svenske serien er ikke kjent, men Jonathan Sjöberg er på plass i regissørstolen. Serien, som bygger på boken Kan man dø to ganger?, skal ifølge planen ha premiere på svensk TV4 og C More i januar 2020.

 

(Foto: Caleb Eike Smith / Salomonsson Agency)