Aschehoug åpner bokbar i Oslo

Til sommeren kan du ta deg en øl og diskutere litteratur med bøker på alle kanter, midt i Oslo.

Lokalene ligger i Kristian Augusts gate 7, like ved Aschehougs lokaler på Sehesteds plass, og skal altså innredes til en bar der det blir opplesninger, møter, bokprat og øl i skjønn forening.

 

– Vi så at lokalene i Kristian Augusts gate sto tomme og fikk en idé, sier Mads Nygaard. – Hva om vi starter en bokbar? Et sted det er naturlig å gå innom for å ta seg en kaffe eller en øl og samtidig få med seg en opplevelse. Et møtepunkt for forfattere og lesere – alle oss som er opptatt av litteratur. Vi tror det er plass til flere arenaer og mer bokprat i Oslo.

 

Innflyttingsfest til sommeren

Det er altså ikke noen verdenspremiere Aschehoug presenterer. Man kan nyte øl, vin og bøker flere steder i Oslo og i mange andre norske byer fra før, men stedet ligger «midt i smørøyet» og i sentrum av bok-Norge, med lokalene til Aschehoug, Gyldendal og flere andre vegg i vegg. Den blir helt sikkert et velkomment tilskudd.

– Lokalene skal pusses opp og det er en del praktiske ting som må være på plass før vi kan åpne, sier Nygaard. – Blant annet er stedet helt avhengig av at vi har en entusiastisk og flink person til å drifte baren. Tanken er at lokalene skal være klare for innflytningsfest allerede før sommeren.

Bokbaren skal fylles med arrangementer, og det skal være et sted der forfattere og andre som ønsker det, skal kunne ta en naturlig plass.

– Vårt ønske er at stedet skal være i bruk fra morgen til kveld. Et sted for møter, skriving og lesing på dagen og med et variert og morsomt program på kveldstid, sier Nygaard.