Årets Ibsenfestival utsettes

Statuen av Henrik Ibsen får krans av daværende teatersjef Hanne Tømta under åpningen av Ibsenfestivalen 2016. (Foto: Nationaltheatret)

Nationaltheatret utsetter årets Ibsenfestival til 2024. Hovedårsaken er at teatret står midt oppe i en fortsatt uavklart rehabiliteringsprosess.

Siden 1990 har Nationaltheatret annet hvert år arrangert den internasjonale Ibsenfestivalen, hvor Norges største dramatiker har blitt feiret og diskutert, med forestillinger, internasjonale gjestespill, samtaler, debatter og ulike formidlingsarrangementer.

I år ser teatret seg nødt til å utsette festivalen til 2024. Hovedårsaken er Nationaltheatrets pågående rehabiliteringsprosess, der man fortsatt ikke vet dato for utflytting eller hvor teatret skal være under rehabiliteringsperioden.

– Denne usikkerheten har gjort det svært vanskelig å langtidsprogrammere teatertilbudet ved Nationaltheatret, både det ordinære repertoaret og et festivalprogram, og vi ser derfor dessverre ingen annen utvei enn å utsette Ibsenfestivalen til 2024, sier teatersjef ved Nationaltheatret Kristian Seltun i en pressemelding.

Utdelingen av Den internasjonale Ibsenprisen, som normalt ville vært en del av Ibsenfestivalen, vil likevel gjennomføres som planlagt i september. Det australske kompaniet Back to Back Theatre gjester teatret med to forestillinger, og utdelingsseremonien skjer på Hovedscenen 18. september.