Anette tar roret

–Jeg gleder meg til å lede Norges beste bokhandel, sier Anette Mello Stenhaug, som blir ny sjef for Norli Universitetsgata.

Forrige torsdag klippet ordfører Fabian Stang snoren til Norlis oppgraderte flaggskip-bokhandel, med luftigere og åpnere lokaler for de 50 000 titlene. Nå er det klart hvem som skal lede den tradisjonsrike bokhandelen, med 124 års historie i veggene.

Om ikke Anette Mello Stenhaug har like lang bokhandlerhistorikk bak seg, er det lite å si på fartstiden: – Jeg har vært i bokbransjen siden 1985, forteller hun.

Da begynte Anette i Tanum. For ti år siden kom hun inn i Norli-kjeden, hvor hun blant annet vært butikksjef for Norli Nye Sandvika. Når ferden nå går til Universitetsgata, betyr det at hun kommer til å ha ledet to av landets aller største bokhandler målt i omsetning.

 

Kontrastenes år

Det har vært et kontrastenes år så langt for Norli Universitetsgata : Forfatterforeningen kåret filialen til Årets Bokhandel og  i forrige uke sto altså de oppgraderte lokalene ferdig. Men i mellom skålene har bokhandelen også vært gjennom nedskjæringer og turbulens. Anette Mello Stenhaug ser likevel lyst på fremtiden:

–Jeg har blitt veldig godt mottatt av gjengen i Universitetsgata. Det er godt å se den kompetansen og entusiasmen som er hos de ansatte. Jeg gleder meg til å ta vare på den fine butikken.

 

Nygårdshaug og Murakami

Hva leser så den nye butikksjefen aller helst selv?

–Jeg er temmelig altetende. Gjennom flere år har jeg vært storkonsument av krim, men har tatt en pust i bakken der. Det går gjerne i perioder – og veksler mellom krim, klassikere og nyere litteratur.

Noen forfatter-favoritter? Hvilke bøker ville du tatt med deg på en øde øy?

– Alle bøkene til Gert Nygårdshaug. Jeg er veldig glad i dem og de ville jeg ikke blitt lei  med det første.  I tillegg er Knut Faldbakken, Jan Kjærstad og Haruki Murakami blant mine definitive favoritter.