Anbefaler ny barnebokserie

Bjarte Ohm hos Ølen bok og papir viser frem serien både han og datteren er hekta på. (Foto: privat)

– Jeg begynte å lese dem for datteren min på sju, nå gleder både hun seg og jeg meg til fortsettelsen.

På Haugalandet helt nord i Rogaland ligger tettstedet Ølen og bokhandelen Ølen bok og papir. Fribokhandelen drives av Bjarte Ohm som ikke er sen med å trekke frem en ny barnebokserie når vi spør om bokanbefalinger.

– Hvilke bøker anbefaler du for tiden?

Musse og Helium nr.2 Jakten på Gullosten av Camilla Brinck. Bøkene om Musse og Helium er morsomme, fine og spennende fortalt. Jeg begynte å lese dem for datteren min på sju, nå gleder både hun seg og jeg meg til fortsettelsen. Jeg anbefaler også Helt Konge! av Øystein Pettersen. Boka er en oppskrift i å lykkes med alt du gjør – hverdagslige som sportslige ting – og følelsen av å lykkes er jo helt konge. En kollega anbefalte meg Å vanne blomster om kvelden av Valérie Perrin. Jeg har ikke lest mye i denne sjangeren, men denne var fint fortalt med lun humor.

– Hvilke bøker gleder du deg til?

– Den tredje boka i Musse og Helium-serien, Eventyret i Lindrizia, og Wilbur Smiths Kongenes Konge. Wilbur Smith leser jeg alt av, så Kongenes Konge blir intet unntak.

– Hva er det beste du har lest i det siste?

Vestlandsvegar av Halvor Folgerø. I mitt tidligere yrke kjørte jeg mye rundt på veiene på Vestlandet, uten å reflektere så mye over folkene som bor der og som er avhengige av veiene. Folgerø forteller om de som bruker disse spektakulære veiene hver dag, i tillegg til veienes historie.