Å finne sin plass i verden

Luke 8: Hun har debutert med en ungdomsroman om lengsel, kjærlighet, tilhørighet og en god dose traktorer og DDE.

Monika Steinholm har gått forfatterstudiet ved Universitetet i Tromsø, og har hatt tekster på trykk i blant annet Cappelen Damms Signaler, og Bokvennens novellesamling Ekstremisme. I år debuterte hun som ungdomsbokforfatter med Fuck verden, og boken er alt solgt til Danmark.

Fuck verden handler om Gunn som nettopp har flyttet til Tromsø sammen med moren sin. Her blir hun kjent med Niklas som skriver blogg og lengter etter den fineste dama på skolen. Sammen bestemmer Gunn og Niklas seg for å lete etter Gunns far. Det handler om kjærlighet og om følelsen av ikke å passe inn.

Fuckverden_omslag

Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg i året som har gått?

Himmelfallen av Brian Selznick er ikke en ny bok, men jeg leste den i år og ble veldig imponert over måten han har klart flette sammen to historier; den ene i tekst (historien er satt til 1977) og den andre bare i tegninger (denne delen fungerer nesten som en stumfilm, og handler om ei døvstum jente i 1927). Denne boka er en nytelse både for hjernen og øynene, og er illustrert av Brian Selznick selv.


Hva har du planer om å lese i julen?

I jula skal jeg lese La det snø av John Green, Maureen Johnson og Lauren Myracle som jeg har hørt rykter om er en fin julebok. Jeg skal også få lese I morgen er alt mørkt av Sigbjørn Mostue og Vingebelastning av Helga Flatland og masse julehefter.


Hvilke tre bøker av året anbefaler du?

Dager med blå himmel av Jeniffer Nieven
Menneskebarnet av M.R Carey
Will Grayson, Will Grayson av John Green og David Levithan