78-åring bokdebuterer

Petter Fergestad debuterte i april med "Armageddon-algoritmen". I dag gikk den inn på bestselgerlisten.

– Vi klyper oss i armen, sier forlegger i Forfatterdrøm, Kristine S. Henningsen, – En 78-åring debuterer med en thriller, på et bittelite og nyoppstartet forlag, selger ut to opplag på under to uker, og havner på bestselgerlistene hos de største bokhandlerne.

 

Petter Fergestad er 78 år og har bakgrunn som dr. Techn. i elektroteknikk. Han har etablert og ledet flere virksomheter, og har jobbet med bølgefenomener, matematikk og produktutvikling i et halvt århundre. Denne erfaringen danner fundamentet for Armageddon-algoritmen.

Boken tar utgangspunkt i debatten om hvorvidt klimakrisen er reell eller ikke. Vi følger forsker Leif Linge som har utviklet en algoritme som beviser at klimakrisen ikke er menneskeskapt. Samtidig rammer uhyggen Drammen. Flere personer blir borte på mystisk vis. Ved hver forsvinning observeres en overnaturlig skikkelse. Vi møter også pastor Lund som mener endetiden er nær, og at de vranglærde tas først. Han vil samarbeide med Linge om å bevise det, og en eksplosiv allianse oppstår. Da Leif Linge innleder et forhold til pastorens datter, er det duket for komplikasjoner.

 

David mot Goliat

– I tiden før lansering følte vi oss som David mot Goliath. Hvordan skulle vi klare å hevde oss i de digre bokhandlerkjedene, som i stor grad er eid av de store forlagene?, spør Hennigsen retorisk. Men nå er altså forfatterdrømmen realisert for Fergestad, men eventyret har bare akkurat begynt.

– Vi har bestilt andre opplag, og ser vi snart må gå i gang med et tredje, og forfatteren er i god gang med en triologi, sier Hennigsen

Interessen for boka er stor, og Hennigsen røper at hun allerede er blitt kontaktet av flere utenlandsagenter.

– Vi kan ikke røpe for mye ennå – men det er slett ikke umulig at den 78 år gamle debutanten må over dammen en tur!

 

 

Foto: Bjørg Hexeberg