– Vi vil lese mer

Marte, Nora og Sebastian vil gjerne lese mer om Rose og hennes storfamilie.

– Hvis det kommer en oppfølger, så skal jeg lese den, sier Barnebokjuryen om «Sirkus storfamilie»

Boken handler om en jente med skilte foreldre, og så får plutselig moren en kjæreste. Jenta er enebarn, men den nye kjæresten har fem barn – så jenta får fem nye stesøsken. Det syns hun er veldig vanskelig. Men så blir hun venn med Rene, som var et av barna til den nye kjæresten, sier Nora.

Boken hun forteller om er Jeg og familien min: Sirkus storfamilie av den danske forfatteren Anja Hitz (Kagge). Boken følger Rose som er enebarn med skilte foreldre. Men livet tar en brå vending når moren får ny kjæreste med fem barn.

Den var spennende, men ikke krimspennende, forteller Marte.

Jeg ville gjerne lese videre for å finne ut hva som skjer med Rose, sier Nora – og Marte er enig.

Liker «sånne type bøker»

Barnejuryen forteller at de liker å lese «sånne type bøker», altså bøker om hverdagsrealisme. Marte syns Sirkus storfamilie lignet litt på Lars er lol (Ascheoug), som hun likte godt, mens Nora mener at mange nok vil kjenne seg igjen i bokens tema.

Jeg likte boken mye på grunn av handlingen, og jeg kunne kjenne meg igjen i den fordi jeg også har skilte foreldre. Jeg tror også andre skilsmissebarn vil kjenne seg igjen i boka, og det kan være bra at man skjønner at flere har det sånn som deg, sier Nora.

Jeg syns Sirkus storfamilie var veldig bra. Den var veldig morsom, men det var noen av kapitlene som var litt triste fordi man syns så synd på Rose, sier Marte, og Sebastian er også enig i at den var bra:

Boken var bra, den. Det var mye av det boken tok opp som var godt å vite. Det er veldig greit å få frem sånne temaer, særlig for folk som sitter i samme situasjon.

Et annet aspekt de også likte var at boken ikke var for lang.

Den var litt kort, sier Nora – men det syns hun bare fordi hun ville lese mer om Rose.

Den var veldig lettlest, jeg brukte kun 5 skoletimer på den, sier Marte.

Barnejuryens dom

 Sebastian: Boken var bra. Selv om det ikke er den beste boken jeg har lest, så hadde den mye bra i seg. Den fortjener bedre enn 4, men det er ikke en sterk 5-er jeg gir den. Jeg har veldig lyst til å lese flere sånne bøker senere.

Marte: Jeg syns den var veldig bra, men den var litt kort og jeg leste den veldig fort ferdig. Men jeg trekker ikke ned at den var kort, siden det er en serie – og jeg håper å få lest de andre bøkene senere for å få vite mer.

 Nora: Jeg kjente meg igjen i boka. Jeg syns den var lærerik, og jeg er veldig glad i sånne bøker som er realistiske, sånn at det ikke kan skje magi og sånn. Jeg har veldig lyst til å lese mer, og jeg kunne også lest mer av samme forfatter om hun skrev andre bøker om det samme temaet.