Verdens største barnebokhandel

I dag klippet Brasils kulturminister snoren for Bologna-messen, verdens største markedsplass for barnebøker.

Over 1200 utstillere fra mer enn 70 land er til stede på årets Bologna Children’s Book Fair. De skal fremby sine varer for tusenvis av gjester fra hele verden. Da dørene stengte i fjor hadde 25 000 vært innom for å saumfare rettighetene som ble frembudt.

Barnebokmessen strekker seg over 20 000 kvadratmeter. Da er det godt at det er raust med rasteplasser, hvor man kan sette seg ned med gode kollegaer i bokbransjen og et glass pro secco. Bologna-messen har ry på seg for å være den hyggeligste av årets fire store bokmesser: Bologna, London og New York på vårparten, og den største av dem alle, Frankfurt, til høsten.

 

Bologna2

Brasils kulturminister Marta Suplicy var i begivenhetenes sentrum under dagens åpning.

 

Fotball-VM nå til sommeren og OL i 2016: Det er mye som handler om Brasil nå for tiden. Så også i Bologna, hvor landet er årets æresgjest. Dette markeres blant annet med en stor utstilling med 55 brasilianske barnebokillustratører: «Brazil: Countless Threads, Countless Tales». Over 40 brasilianske forlag vil være representert, hvilket er mer enn en dobling fra i fjor.

Sentral i den brasilianske delegasjonen er kulturminister Marta Suplicy, som også var med å klippe snoren under åpningen tidligere i dag.