Utgir ny Fifty Shades-bok

I all hemmelighet har forfatter E.L. James skrevet på en ny bok i den populære serien om Anastasia Steele og Christian Grey.

Senere denne måneden kommer boken, som blir den fjerde, i suksess-serien som har solgt nær 125 millioner eksemplarer verden over og som ble kinofilm tidligere i år. Det avslørte forfatter E.L. James på sin egen instagram-konto i dag.

– Christians synsvinkel i «Fifty Shades of Grey» blir utgitt den 18. juni, på hans fødselsdag, skriver den populære forfatteren.

 

Etterlyst av fans

Slik blir omslaget til den fjerde boken i Fifty Shades of Grey-serien.
Slik blir omslaget til den fjerde boken i Fifty Shades of Grey-serien.

Helt siden den første boken i den populære trilogien ble utgitt via selvpublisering i 2011, har leserne etterspurt mer innsikt i Christian Greys tanker. EL. James har imidlertid avvist, både i intervjuer og på sin hjemmeside, at hun ville skrive mer fra dette universet. Hun har sagt at hun har andre historier hun vil fortelle først. Nå har hun altså snudd.

– Christian er en kompleks karakter, og leserne har alltid vært fascinert av hans lyster og motivasjon, og hans trøblete fortid.  Og, som alle som har vært i et forhold vet, en historie har alltid to sider, sier James i en pressemelding i dag.

 

Rett i pocket

Grey utgis rett i pocket og som e-bok samtidig i England og USA. Den spanske versjonen blir også tilgjengelig på samme tid.

– «Fifty Shades of Grey» er en kjærlighetshistorie som har fanget en leserskare ulikt noen annen bok. Jeg ble helt i ekstase da vi hørte at Erika ønsket å skrive Christians side av historien. Grey er like avhengighetsdannende som trilogien, og jeg vet at dette er det fansen har ventet på, sier Selina Walker, James’ britiske redaktør i den samme pressemeldingen.

 

Gyldendal ble overrasket

Hos Gyldendal forlag, som har utgitt de tre første bøkene i serien på norsk, kom nyheten om den fjerde boken som en stor overraskelse tidligere i dag.

– Vi fikk telefon om dette fra agenten til E.L. James klokken 11.30 i dag, og der ble det referert til pressemeldingen som skulle komme ut litt senere. Dette kom som en stor overraskelse og en stor gledelig overraskelse for alle som har lest og blitt fascinert av «Fifty Shades of Grey»-universet, sier Cathrine Bakke Bolin, redaksjonssjef for oversatt skjønnlitteratur i Gyldendal til BOK365.

– Kommer den nye boken til å bli utgitt på norsk?

– Vi har, som «Fifty Shades of Grey»-forlegger, opsjon på den nye boken og venter i spenning på manuset, sier Bolin, og forteller samtidig at de tre første bøkene i serien så langt har nådd et samlet opplag i Norge på 550 000 eksemplarer fordelt på innbundet, pocket og ebok.

 

Makt og avmakt

På hjemmesiden til E.L. James er hele bokomslaget med baksideteksten til den kommende boken lagt ut. Her står det litt om hva leserne kan vente seg i den:

«Christian Grey exercises control in all things: his world is neat, disciplined, and utterly empty – until the day that Anastasia Steele falls into his office, in a tangle of shapely limbs and tumbling brown hair. He tries to forget her, but instead is swept up in a storm of emotion he cannot comprehend and cannot resist. Unlike any woman he has known before, shy, unworldly Ana seems to see right through him – past the business prodigy and the penthouse lifestyle to Christian’s cold, wounded heart.  Will being with Ana dispel the horrors of his childhood that haunt Christian every night? Or will his dark sexual desires, his compulsion to control, and the self-loathing that fills his soul drive this girl away and destroy the fragile hope she offers him?»

 

 

Les også: Tam mykporno

 

 

(Hovedfoto: Michael Lionstar)