TV-påsken: Agatha Christie, voodoo og seriemordere

John Malkovich i rollen som Hercule Poirot (Foto: Imdb)

Årets påskekrim på TV og radio består av tradisjoner og nye stemmer – og selvsagt flere mord.

Like sikkert som at vi skal spise Kvikk Lunsj, appelsiner og egg denne påsken, skal vi også se på krim. Mysterier, detektiver og mord hører påsken til, og TV-kanalene prøver som alltid å stilne nordmenns blodtørst også denne påsken. Det er duket for nye sesonger av tidligere påskekrim-favoritter, møte med nye thrillere og ikke minst Hercule Poirot.

Nyere thrillere

På TV2 blir seerne kjent med en ny thrillerserie, Cheat. Miniserien på fire episoder handler om universitetsprofessoren Leah, som har inngått et forhold med en av sine studenter, Rose. Det hemmelige forholdet viser seg bli farlig, noe som kan medføre fatale konsekvenser for dem begge. De to første episodene blir vist onsdag 17. april kl. 21.40, mens de to siste blir vist skjærtorsdag kl. 21.40.

BESETT AV EIN SERIEMORDAR: Politietterforsker Colin Sutton og hans team blir satt på saken. (Foto: DRG / NRK)

Det kommer også nye krimserier på NRK denne påsken. Besett av ein seriemordar starter med at den 22 år gamle studenten Amélie Delagrange blir funnet drept. Etterforsker Colin Sutton (Martin Clunes) blir satt på saken, og snart begynner både media og politiet å se flere likhetstrekk mellom dette drapet, og et annet, uoppklart mord på nok en ung jente. Spørsmålet om en seriemorder er løs melder seg. Alle episodene i serien sendes søndag 14. april på NRK1.

Gjengangere

Det blir også gjensyn med tidligere påskekrim-favoritter. Nedgravde hemmeligheter har vært å se på statskanalen de to siste årene i påsken. I år er det duket for sesong tre og et gjensyn med etterforskerne Cassie og Sunny. De tar saken da en 16 år gammel jente blir funnet i veikanten ved en motorvei uten for London. Hun viser seg å være en jente som forsvant på vei til fest. De to etterforskerne klarer etter hvert å sirkle inn fire mistenkte. Serien starter 15. april, og går frem til onsdag 17. april.

NEDGRAVDE HEMMELIGHETER: Gjensyn med Cassie (Nicola Walker) og Sunny. (Foto: NRK)

På NRK blir det også et gjensyn med den britiske krimhelten Vera Stanhope (Brenda Blethyn) denne påsken. I sesong ni av den populære serien om den trauste detektiven må Vera etterforske drapet på den nyutdannede rettsmedisinske psykologen, Joanne Caswell. Serien starter skjærtorsdag og går frem til 1. påskedag.

Tradisjonen tro

Det blir ingen påske uten Agatha Christie, og i år er det TV2 som sørger for at vi får et gjensyn med Poirot. Årets krimserie er basert på Christies roman The ABC murders – boken som ofte blir omtalt som en av de beste med detektiven Hercule Poirot. Vi skal tilbake til 1933, hvor en morder herjer i Storbritannia. Han er kjent som «ABC», på grunn av sporene han legger igjen etter drapene. Poirot er pensjonert, men klarer ikke holde seg unna. John Malkovich spiller rollen som Poirot, mens Harry Potter-skuespiller Rupert Grint er å se i rollen som Inspector Crome. De to første episodene av serien blir vist langfredag 21.40, mens de to siste kommer påskeaften 21.40 på TV2.

Årets krim hos NRK Radioteater er det Knut Nærum som står for. I Voodoo på Vestkanten blir de døde vekket til live, og den halvveis vellykkede forfatteren Kjell Nilsen søker hjelp hos privatetterforsker Oberon Qvist. I noen av rollene møter du Espen Reboli Bjerke som «Nilsen», Kim Haugen som «Qvist» og Jonas Strand Gravli som «Njål Gram». Serien starter onsdag 17. april og går helt til 1. påskedag, kl. 23.03.