Tone Almhjell inn på Boklista

Tone Almhjells mye omtalte «Vindeltorn» er eneste skjønnlitterære nykommer på Boklista, som toppes av Victoria Hislops «Tråden».

De siste ukene før jul har tradisjonelt vært tid for årets nye bøker. De siste fire-fem årene har det imidlertid vært et tiltagende fenomen at en håndfull tilbudsbøker fra fjoråret henger med helt inn i jula. Denne uke toppes Boklista for skjønnlitteratur av 2012-utgivelsen Tråden. Også Jon Michelet har med sin fjorårsbok, En sjøens helt: Skogsmatrosen på femteplassen, i tillegg til årets Skytteren på tredje. «Sixpacken» i topp kompletteres med tre barnebøker: Bok nummer åtte om Pingla, Hva sier reven? og Bestemors eventyrbok.

Sa opp jobben

Det er en nykommer på ukas skjønnlitterære liste: Vindeltorn, en bok med en helt spesiell tilblivelseshistorie. Tone Almhjell gikk «all in», for å bruke pokerterminologien. Hun sa opp journalist-jobben i Adresseavisen, solgte leiligheten og levde sammen med mannen på én lønn. Hun fikk full uttelling: I oktober kom fantasy-romanen The Twistrose Key på det amerikanske forlaget Dial Books, et underbruk av Penguin. Der havnet manus etter at en forfattervenninne pitchet inn manus til en litterær agent, som deretter gikk begeistret til forlaget. Nå er boken ute på norsk hos Gyldendal og har fått god mottagelse hos anmelderkorpset

Dødtid mellom permer

Karpe Diem er en av tre nykommere på generell-listen. Dødtid er notatene Chirag og Magdi skrev under arbeidet med deres siste album. Fotograf akam1k3 fulgte dem hele veien: fra de første rundene i studio i Stockholm til turnéavslutningen på Rockefeller i oktober 2013. Dødtid viser til de 22,5 timene av døgnet da man ikke spiller konsert og til ideene som ikke ble låter. Karpe-duoen før følge av et sportslig tospann inn på ukas liste: Kristoffer Vik: Messi – fattiggutten som ble verdens beste og Thor Gotaas’ Femmila – skisportens manndomsprøve.
En nykommer på pocket- og billigboklisten: Den rikeste gutten i verden av David Walliams.

Se listene her: http://www.bokhandlerforeningen.no/Statistikk/Bestselgerlisten