Storstilt mestermøte

Foto: Helene Spanthus

Stemningen var på topp da Siri Pettersen, Tone Almhjell og amerikanske Laini Taylor entret scenen under fantasy-mestermøtet i går kveld.

Mandag kveld var det duket for stortstilt «mestermøte» på Grünerløkka i Oslo med fantasy-venninnene Siri Pettersen, Tone Almhjell og amerikanske Laini Taylor.

 

– Can you feel the love? spurte Pettersen da de tre entret scenen til en fullsatt sal på Deichmanske bibliotek på Grünerløkka.

 

Amerikanske Laini Taylor er på norgesbesøk etter å ha deltatt på bokmessen i Gøteborg forrige helg. Hun står bak suksesserien Daughter of Smoke and Bone, som blir gitt ut på norsk av Bazar forlag. Guder og monstre er tredje bok i fantasyserien, som blant annet handler om en sterk kvinnelig karakter. Noe som er fellestrekkene for både Almhjell og Pettersens fortellinger. Og Taylor er stor fan av de to norske fantasy-kvinnene.

– Det er bare så synd og hjerteskjærende at bøkene til Pettersen ikke er oversatt til engelsk enda!

 

Røtter i den virkelige verden

Mestermøtet ble ledet av Ina Vassbotn Steinman, som blant annet er fast oversetter av bøkene til Neil Gaiman.

Karakterbygging, inspirasjon og hvordan danne et fantasy-univers var bare noen av temaene de tre forfatterne snakket ivrig om utover kvelden.

– Du må låne og stjele litt, før du tilfører dine egne fantastiske twister. Men det nye universet må føles virkelig og ha noen røtter i vår ekte verden, fortalte Pettersen da hun ble spurt om å forklare tankegangen bak skapelsen av et fantasy-univers.

 

Selv baserer Taylor sine univers på stedene og omgivelsene hun selv skulle ønske hun kunne forsvinne til  da hun var ung.

– Jeg ønsker å skape det universet som jeg vil flykte til. Stedene du drømte om da du var yngre da hverdagen var litt kjedelig.

 

Mestermøtet ble holdt i regi av Bazar forlag, og på slutten av møtet var det boksalg og signering.