Middag med Roger

Og da snakker vi om Wimbledon-vinner Roger Federer. Han er en av drømmegjestene ved sommergjest Trygve Arlinds middagsbord.

Trygve Arlind er en av de ansvarlige for Sentraldistribusjons relativt nye importvirksomhet SD Books. Arlind er et de mest rutinerte hodene i denne delen av bokbransjen etter en årrekke i Narvesen/Interpress og SIB (Schibsted Internasjonale Bøker). Sommeren tilbringer han på Nesodden og på båten til og fra Oslo. 

Hvor tilbringer du ferien? 

Ferien tilbringes litt her og der – som nok stort sett betyr en kombinasjon av Nesodden og Oslo og på båten som frakter meg den eventyrlig fine reisen frem og tilbake mellom by og land hver dag

Ferie med eller ferie fra bøker?

Ferie er vel ikke ferie uten bøker?

Hvilken bok er den beste du har lest så langt i år? Og hvilken ligger øverst i bokbunken i ferien?

Akkurat lest ferdig Gabriel Tallents bok My Absolute Darling. Debutroman som kommer ut i slutten av august på engelsk. Måtte ta pauser på slutten. Turtle Alveston er en 14 år gammel jente og hovedperson i en bok som det vil ta lang tid å bli ferdig med. Og dette er absolutt ikke en barnebok!

Er nå i ferd med å lese Jennifer Egans bok Manhattan Beach, Salman Rushdies bok The Golden House, Tom Hanks’ bok Uncommon Type og Minette Walters’ The Last Hours. Dette er jo gleden, eller forbannelsen, med alle disse bøkene som kommer i posten hver dag

Hva står på bordet hvis du får velge ditt perfekte sommermåltid? 

Sannsynligvis noe fisk eller kylling med god tilbehør – og da helst et godt glass til. Rødvin går godt sommer som vinter – eller en GOD amerikansk chardonnay!

Hvem ville du invitert til bords, hvis du ikke kunne velge familie eller kjæreste?

Jeg svarer jo alltid/ofte Paul Auster på det spørsmålet, men ville tatt med Siri Hustvedt også – og Roger (Federer for de som ikke skjønte det). Det måtte vel blitt på River Cafe i Brooklyn da etter at Federer er ferdig med US Open i september. Så fikk det blitt et glass eller to på Stopp Pressen etterpå.

Hva har gledet deg mest i Bok-Norge så langt i år?

Personlig er det at vi får SD Books opp og stå på en så bra måte etter såpass kort tid og at bokhandlerne har tro på det vi gjør og tillit til oss. Ellers bør jeg vel glede meg over at været har vært litt ymse så langt ettersom det vel betyr at folk kjøper flere bøker?

… og hvem i Bok-Norge ville du helst gitt en brennmanet? 

Joda … J

Hvilken import er du mest fornøyd med i så langt i år?

Mange, mange gode importer så langt i år og ser også frem til en spennende høst med sterke titler som bør gjøre det godt i norske bokhandlere. Historisk sett vil jo de som kjenner importhistorien nok ønske at jeg trekker frem den beryktede boka Art of the Boot ...

Hvis du fikk være kulturminister for en høst – hva er det første du ville gjort?

Det var denne bokloven da …

Hva  en god sommerferie inneholde?

En god skygge med en god bok – man kan leve lenge på det!

Hvilket spørsmål burde vi ha stilt deg?

Det spørsmålet jeg får ofte i løpet av året: Leser du alle dissen bøkene her?