Slåttekar i nye opplag

Stor oppmerksomhet rundt Edvard Hoems første roman på ni år.

Kun en uke etter lansering trykker Forlaget Oktober allerede et nytt opplag på 8000 eksemplarer av romanen. Samlet opplag er dermed på 16.000 eksemplarer.

Edvard Hoem lanserte sin nye roman, Slåttekar i himmelen, til stor oppmerksomhet i forrige uke. Dette er Hoems første roman på ni år.

 

Tøffe tider

Slåttekar i himmelen handler om de harde tidene i Norge på 1880-tallet da mange nordmenn valgte å legge ut på den strie og eventyrlige reisen til Amerika. Slåttekar i himmelen er en fortelling om det nye og det gamle landet, om arbeid, stolthet og kjærlighet, om å være villig til å satse og gjøre store offer.

 

Slåttekar

 

«En mester i aksjon»

Slåttekar i himmelen har fått en perlerad av strålende kritikker:

«En mester i aksjon. Fortellingen om Hoems oldefar er større enn seg selv: den er et stykke norsk historie,» mener Brynjulf Jung Tjønn i VG og beskriver boken som en uvanlig finstemt skrevet fortelling og et sanselig praktverk.

«Det som gjør dette lille stykket norgeshistorie til virkelig interessant litteratur, er kontrasten mellom de smålåtne karakterenes liv og det høystemte språket de blir beskrevet i … genuint god roman,» skriver Bjørn Ivar Fyksen i Klassekampen og gir også blomster for en vidunderlig tittel.

 

Sanselig

«Hoems nye roman må være en av høstens mest sanselige … dikteren bruker sine evner og fyller i med kunnskap og fantasi, og kan notere seg for nok et bevegende og svært lesbart portrett av menneskeskjebner i en hardfør norsk fortid,» skriver Turid Larsen i Dagsavisen og berømmer den hoemske stilen som alltid flyter så lett og ubesværet.