SKAM-skuespiller i «Maja Lunde-film»

Lisa Teige og Fabian Svegaard Tapia (Foto: Jaap Vrenegoor)

SKAM-stjernen Lisa Teige skal spille hovedrollen i den norske ungdomsfilmen «Battle». Med dette blir Lisa den første av Skam-skuespillerne som gjør en hovedrolle på kinolerretet. «Battle» er regissert av Katarina Launing, basert på Maja Lundes bok med samme navn, og kommer på kino 28.september.

Lisa = Amalie

– Jeg så Lisa Teige spille i «Skam» mens jeg skrev på «Battle» og tenkte umiddelbart at hun kunne være Amalie, hun er en dyktig skuespiller og har akkurat den sårbarheten som rollen krever. Da jeg i tillegg fikk vite at hun kunne danse, var det ingen tvil hos meg om hvem jeg ønsket meg. Jeg er utrolig glad for at regissør Katarina Launing castet akkurat Lisa, sier manusforfatter Maja Lunde.

Jenta som har alt

Amalie er jenta som har alt: utseende, penger, kjæreste og et stort dansetalent. Men en dag raser verden sammen og hun må flytte fra alt hun kjenner. Så møter hun Mikael. Han danser street og er annerledes enn alle andre hun har møtt. Mikael overtaler Amalie til å bli med på en klubb hvor hun ser sin første battle, og hun må for første gang virkelig stole på sine egne følelser og vise verden hvem hun egentlig er.

I andre roller finner vi Fabian Svegaard Tapia, Vebjørn Enger og Charlott Madeleine Utzig

Kino i september

«Battle» kommer på kino 28. september, distribueres av Nordisk Film og er produsert av Friland Produksjon og Storm Films i samarbeid med Zentropa Sverige, Phana Basta i Nederland og Adomeit Film i Danmark som bla. har vært med å produsere oscarkarkandidaten ”The Square”.