Setter punktum for tortur

Nå kan du bli romankarakter hos Ian McEwan. Det koster litt, men pengene går til torturofre.

 

Har du noen gang drømt om å være en karakter i din favorittforfatters neste bok? Nå har du sjansen. Organisasjonen ”Freedom from Torture” arrangerer 20. november en ”Immortality Auction”, der budgiverne kan bli foreviget i bokform. Og det i verkene til verdenskjente forfattere som Maraget Atwood, Zadie Smith og Ian McEwan.

 

 

”Writers putting a full stop to torture” kalles stuntet, og flere store forfattere stiller en karakter i sin neste bok til disposisjon. Byr du høyest på auksjonen kan det bli ditt navn.

”Freedom from Torture” er en organisasjon som jobber for å beskytte, rehabilitere og fremme rettighetene til torturofre som er kommet til Storbritannia.

 

Barnes leder showet

Selve auksjonen foregår i The Royal Institution of Great Britain i London og skal ledes av Man Booker Prize-vinneren Julian Barnes, som også har donert en karakter i sin neste novelle.

Sytten forfattere har gitt en karakter til auksjonen, blant dem altså kvinnen bak blant annet MaddAddam-triologien, Margaret Atwood, mannen bak Om forlatelse, Ian McEwan, kvinnen bak Hvite Tenner, Zadie Smith og også kvinnen bak Pike med perleøredobb, Tracy Chevalier.

 

Dyrt å være romanhelt

Men å være den nye helten til en av disse, eller kanskje til Alan Hollinghurst eller Joanna Trollope blir ikke billig – og bra er kanskje det, siden alt går til organisasjonen. I skrivende stund koster det £3,500  å være en karakter i krimforfatter Martina Coles neste roman, og det er høyeste bud så langt. Vil du heller bli med i bøkene til Ian McEwan eller Margaret Atwood ligger i øyeblikket på om lag £2000. Det ligger også litt mer beskjedne bud inne. Vil du være en karakter i boken til Adam Foulds koster det i skrivende stund £300, men prisene ventes å stige i løpet av morgedagen og selve auksjonen.

 

Og det er altså mulig å by selv om du ikke kommer å arrangementet. Siste frist er  torsdag 20. november klokken 12.00 GMT. Informasjon om arrangementet og hvordan du byr eller donerer finner du her: http://www.ibid-fft.com/auction/index.php

 

 

(Foto: Ian McEwan: Gyldendal)