Samling av Indieforfattere

Fra venstre: styremedlem Jan B. Sørensen i NorgesIndieForfatterSentrum (NIFS), fungerende leder Paal Espen Wingaard i NIFS, Larviks ordfører Erik Bringedal og styremedlem Bjørn B. Kjølseth i NIFS.

De første Indieforfatterdagene ble en ubetinget suksess. Rundt femti deltagere og foredragsholdere var tilstede da dagene ble åpnet på Farris bad i Larvik  27. juli.

Tredagers-arrangementet omfattet foredrag, salgsaktiviteter i Larvik sentrum, workshops og kulturelle innslag. Arrangør var NorgesIndieForfatterSentrum (NIFS) som har som formål å gjøre det lettere å være indieforfatter i Norge.

Fungerende leder Paal Espen Wingaard i NIFS var tydelig stolt da han ønsket velkommen til arrangementet. NIFS kan vise til en imponerende økning i aktivitet og medlemstall den siste tiden, med en økning av medlemstallet på mer enn femti prosent.

«Dette er pionerarbeid som krever mot», fremhevet Larviks ordfører Erik Bringedal i sin hilsen til arrangementet. Han fremhevet at Indieforfatterdagene føyer seg fint inn i Larviks tradisjon som forfatter- og poesiby og ønsket velkommen tilbake neste år.

Trond Vernegg

Nestleder Trond Vernegg i Forfatterforbundet gratulerte NIFS med suksessen da han innledet om Forfatterforbundet og indieforfattere. Han understreket at Forfatterforbundet og NIFS ikke er konkurrenter, men utfyller hverandre og bør utvikle et nært samarbeid. «Sammen blir vi sterkere,» påpekte han.

Første dag av indieforfatterdagene omfattet foredrag under hovedoverskriftene «Fra bokidé til salg», «Fra manus til ferdig bok» og «Ferdig bok! Hva nå?» med erfarne og underholdende foredragsholdere. Torsdagen var avsatt til markedsaktiviter i Larvik, der blant annet forfatterne solgte bøkene sine. Arbeidsgruppene på arrangementets siste dag arbeidet med emner i spennet fra skrivesperre, komma og ombrekning av bøker.

Markedsaktivitet i Larvik sentrum