Salander bak lås og slå

Mange trodde kanskje de verste prøvelsene var over for Lisbeth Salander. Den gang ei. I høstens bok møter vi henne i kvinnefengselet Flodberga.

Gyldendal lover handlingsspekket krim når David Lagercrantz’ fortsettelse på Millennium-serien slippes i høst.

Bokens norske tittel er Mannen som jaktet på skyggen sin, og utgivelsesdato er 7. september.

– Denne gang har David skrevet en historie som til dels bygger videre fra den forrige boken, og til dels lar leseren få vite mer om hendelser fra Lisbeths barndom, sier Eva Gedin, forlegger og forlagssjef i Norstedts forlag.

 

Klar med ny Millennium-bok: David Lagercrantz. (Foto: Magnus Liam Karlsson/Norstedts)

 

I Mannen som jaktet på skyggen sin møter vi Lisbeth Salander i kvinnefengselet Flodberga. Der gjør hun alt for å holde seg unna de interne konfliktene mellom fangene. Lisbeth har forsvart en ung kvinne som blir trakassert i cellen, og får svi for dette.

 

Omdiskutert

I 2015 kom den fjerde boken i Millennium-serien, Det som ikke dreper oss. Bokprosjektet har vært omdiskutert – og flere forfattere har spurt hvorvidt det er riktig å forlenge den opprinnelige trilogien etter Stieg Larssons død. Larssons samboer gjennom mange år, Eva Gabrielsson, har vært blant de mest fremtredende kritikerne.

Les også: Dansen på Stieg Larssons grav

Selv om ikke salgstallene er på samme astronomiske nivå som de tre første bøkene, er det fremdeles interesse ute blant leserne: Per dags dato har den solgt seks millioner eksemplarer, hvorav 100 000 av dem i Norge. Boken er utgitt i 47 land.

Mannen som jakten på skyggen sin skal i første omgang ut 34 land, deriblant Storbritannia, USA, Tyskland og Vietnam. Boken lanseres i 26 av disse landene på samme dag, 7. september.

 

(Hovedbilde fra filmen Menn som hater kvinner)