Saabye på Tons of rock

JAZZ- OG BLUESMANN I HARDROCK-NABOLAG: Lars Saabye Christensen (foto: Magnus Stivi)

Lørdag 24. juni kan festivalfolket oppleve Iggy Pop og Kvelertak på Tons of rock. Mer overraskende er det at de også kan møte Lars Saabye Christensen.

Også rockefestivalen går nye veier. Tons of Rock er en av Norges største rockefestivaler, og arrangørene venter 100 000 publikummere til Ekeberg-sletta 21. til 24. juni. I år er hovednavnene Guns N´Roses, Volbeat, Iggy Pop og Kvelertak. Nytt av året er at festivalen har laget en egen Barcade scene der du kan oppleve komikere som Johan Golden, Dag Sørås, og Marlene Stavrum. På samme scene vil man hver dag få nye opplevelser i det festivalen kaller Speakers Corner.

Jubilerer til høsten

Lørdagen skal Lars Saabye Christensen opptre. Han skal ha en samtale med Knut Gørvell, for å snakke om sitt forhold til musikk.  Lars Saabye Christensen har i en årrekke vært en av Norges ledende forfattere og musikken har alltid hatt en stor betydning i forfatterskapet. Til høsten fyller han 70 år, og da er det lovet flere utgivelser. Lars Saabye Christensen har også vært hovedmannen i flere band, som for Norsk utflukt og Buicken. På bursdagen 21. september vil Cappelen Damm utgi en samling av alle Lars Saabye Christensens sangtekster i boken Blues for en av de dagene.

Gaming og ølfestival

ANNERLEDES-PLAKAT: Interessant kulturmiks på Tons of rock.

– Tons of Rock sitt mål er å være i konstant utvikling, sier daglig leder Jarle Kvåle. – Konseptet og innholdet i Barcade er noe vi har jobbet lenge med. Vi er utrolig stolte av programmet, og er sikker på at publikum vil sette stor pris på dette.

Den nye scenen skal gi interessante avbrekk mellom konsertene, og vil by på alt fra gaming og ølfestival til stand up og forfattermøter.

– Vi synes det er utrolig gøy at en av Nordens ledende forfattere kan være med på en rockefestival, så vi gleder oss veldig, uttaler salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm Knut Gørvell.