Rowling med ny barnebok

J.K. Rowling (Foto: Cappelen Damm)

J.K. Rowling røper at hun jobber med sin første barnebok siden Harry Potter.

Det er tjue år siden den første boken i Harry Potter-serien ble utgitt, og nå røper J.K. Rowling at hun skriver på en ny barnebok. Men denne skal ikke handle om trollmenn.

Rowling slapp nyheten på sin egen hjemmeside, hvor hun publiserte svar på fem spørsmål stilt av leserne. Ett av de fem spørsmålene leste: «Hva skriver du akkurat nå», og Rowling svarte:

– Jeg er akkurat ferdig med den fjerde Galbraith-boken, Lethal White, og nå skriver jeg filmmanuset til Fantastic Beasts 3. Etter det vil jeg skrive en ny barnebok. Jeg har lekt med historien, som ikke er relatert til Harry Potter eller lagt til trollmannsverdenen, i nesten seks år, så det er på tide å få den ned på papiret.

Første siden Potter

Dette er Rowlings første barnebok siden siste boken i Harry Potter-serien ble utgitt i 2007. Siden den gang har hun utgitt flere bøker for voksne, både Den tomme stolen under eget navn og krimbøkene om Cormoran Strike under pseudonymet Robert Galbraith.

Rowling har ikke avslørt hverken hva boken skal hete, hva den skal handle om eller hvorvidt boken skal inngå i en ny barnebokserie. Det eneste som er sikkert er at boken ikke blir en ny Harry Potter-spinoff.

I et intervju med BBC radio i 2015 nevnte hun barnebokprosjektet:

– Jeg har skrevet en del av en barnebok som jeg virkelig liker. Jeg kommer ikke til å si noe om når den kommer ut, fordi det er veldig travelt nå. Men jeg vil helt klart skrive flere bøker som J.K Rowling.

Megasuksess

På midten av 1990-tallet var Joanne Rowling en enslig mor som slet med å betale regningene, da hun bestemte seg for å skrive den første boken om Harry Potter. Tjue år senere er J.K Rowlings forfatterskap estimert å være verdt rundt 500 millioner pund.

De syv Harry Potter-bøkene ble utgitt mellom 1997 og 2007, og har solgt mer enn 450 millioner eksemplarer på verdensbasis. Boken er oversatt til 79 språk og adaptert i åtte filmer – alle store kassasuksesser. I tillegg til bøkene om Harry Potter har Rowling også utgitt andre bøker som det magiske universet, som Fabeldyr og hvor de er å finne. Denne boken er også blitt filmatisert, og andre del i trilogien kommer på kino i november 2018.